BeogradLazarevacVesti

Počela druženja folkloraša sa Lazarevčanima

U okviru manifestacije „Dani Lazarevca“, Ansambl narodnih igara i pesama “Kolubarsko kolo” iz Mirosaljaca i KUD “Kolubara” iz Velikih Crljena održali su koncert na platou ispred Rudarske česme u Lazarevcu. Ovo je prvi nastup pred lazarevačkom publikom koja su ova kulturno-umetnička društva imala nakon duže pauze usled epidemije koronavirusa. Oba ansambla publici su se predstavila igrama iz naših krajeva.

Tropski dan i paklene vrućine nisu spečile učesnike i zaljubljenike u tradiciju i srpske običaje da prisustvuju koncertu koji su na patou ispred Rudarske česme održali članovi kulturno umetničkih društava „Kolubara“ i „Kolubarsko kolo“. U dobrom raspoloženju i pozitivnom duhu posetioci su mogli da uživaju u igrama i pesmi koja su ova dva ansambla priredila.

KUD „Kolubara“ iz Velikih Crljena broji preko 120 članova, a nakon perioda stagnacije, interesovanje je opet veće za upis u ovo društvo. U planu su učestvovanja na brojnim festivalima širom Srbije, a nastupi u inostranstvu za sada su na čekanju zbog pandemije. Umetnički direktor KUD-a Kolubara, Borko Cvetković, apelovao je na lokalno rukovodstvo da pruži podršku svim ansamblima opštine Lazarevac.

KUD „Kolubarsko kolo“ iz Mirosaljaca svojim koreografijama otvorio je manifestaciju “Dani Lazarevca”. Oni su se predstavili igrama iz Šumadije, Leskovca i Dimitrovgrada. U planu su brojna gostovanja i nastupi kao i turneja u Bugarskoj koju će realizovati početkom avgusta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA