BeogradLazarevacVesti

Šta se desi kad Valjušak oživi?

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac održana je radionica „Valjušak“ akademskog vajara Dušana Rajšića koja je bila namenjena deci predškolskog uzrasta. Tokom radionice mališani su saznali kako i jelo može u priči da oživi i dobije mogućnost da trči i priča, kao što to čine životinje u basnama, izjavio je Rajšić.

Radionica Valjušak u Modernoj galeriji

U sklopu nove radionice akademskoj vajara Dušana Rajšića, deci predškolskog uzrasta predstavljen je Valjušak. Umetnik je na zanimljiv način mališanima predstavio kako hrana može da oživi, priča i trči, poput životinja u basnama. Ova radionica bila je svojevrsno putovanje kroz priču, boje i oblik, a na veliku radost dece. U okviru radionice predškolci su bojili skulpturu od stiropora, u obliku valjuška.

Radionica Dušana Rajšića

Mališani su tokom radionice uživali u druženju, slikanju i pravljenju valjuška. Saznali smo šta je zapravo valjušak, kako se pravi, u koju boju se farba, a čuli smo i pesmicu posvećenu valjušku koju su svim gledaocima poklonile devojčice Ema i Esma.

Radionica Valjušak Dušana Rajšića

Nakon druženja sa Dušanom Rajšićem i valjuškom, deca su kući krenula puna utisaka, sa mnoštvom poklona, kako bi u najranijem dobu shvatila da galerija na pravi način ispunjava sve one koji je posete, što je i bio glavni motiv umetnika.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA