LazarevacVesti

Promovisana brošura „Crkveno nasleđe Lazarevca“

U sali Biblioteke „Dimitrije Tucović“ održana je promocija brošure „Crkveno nasleđe Lazarevca“, u izdanju Turističke organizacije Gradske opštine Lazarevac i lazarevačke biblioteke. Ideja je bila da se na sažet način prikaže duhovno nasleđe naše opštine, izjavila je direktorka Biblioteke Jasmina Ivanković. Izdanje je dvojezično, objavljeno na srpskom i engleskom jeziku, a autori brošure su dr Milorad Đoković i Zoran Antonijević.

Crkveno nasleđe Lazarevca

U sklopu manifestacije „Dani Lazarevca“, u Biblioteci „Dimitrije Tucović“ održana je promocija brošure „Crkveno nasleđe Lazarevca“ čiji su autori prof. dr Milorad Đoković i Zoran Antonijević. Ovo izdanje je dvojezično, objavljeno na sprskom i engleskom jeziku.

Crkveno nasleđe Lazaarevca

Upravo hramovi su dokaz da su nekada davno ljudi živeli na ovim prostorima, što i jeste specifičnost naših krajeva, izjavio je starešina Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija, otac Marko Mitić.

Jasmina Ivanković i otac Marko Mitić
Jasmina Ivanković i otac Marko Mitić

U skladu sa našom tradicijom, sabornost i pravoslavni duh okupili su nas oko zajedničkog posla, a to je kratko predstavljanje našeg duhovnog nasleđa, rekla je direktorka Biblioteke „Dimitrije Tucović“ Jasmina Ivanković. Brošura je svedočanstvo vremena i svedočanstvo trajanja, dodala je ona.

Crkveno nasleđe Lazarevca

Za prikupljanje relevantnog pisanog materijala o crkvama i manastirima na teritoriji Gradske opštine Lazarevac, kao i njihovo fotografisanje, blagoslov je podelio episkop eparhije šumadijske Gospodin Jovan u julu 2019. godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA