Vesti

Uspeh lazarevačke teniserke Marije Micić na prvenstvu Beograda

Na Otvorenom prvenstvu Beograda za devojčice do 18 godina učestvovala je mlada Lazarevčanka Marija Micić i postigla zapažen rezultat. Zahvaljujući sjajnim partijama koje je pružila, ova talentovana sedamnaestogodišnjakinja uspela je da podigne pehar na ovom turniru. Marija se na tome ne zaustavlja, vredno trenira a san joj je da jednog dana osvoji najpoznatiji turnir na svetu – Vimbldon.
Marija-Micić
Marija Micić

Otvoreno prvenstvo Beograda za Mariju je bio samo pripremni turnir pred veće izazove koji su pred njom, ali sportski duh koji je krasi bio je prisutan i na ovom takmičenju, pa je Marija, iako priznaje, nije očekivala titulu, uspela da je osvoji. Pehar svakako ima veću vrednost za Mariju i njenog trenera jer je internacionalnog karaktera.

pehar

Omiljeni udarac mlade Lazarevčanke je bekhend, podloga šljaka ali po spostvenom priznanju dobro igra i na betonu. Mariji je omiljena tensierka Serena Vilijams, ali i Rumunka Simona Halep. Tenis je zavolela i počela da ga trenira sa 6 godina.

Marija vredno trenira i priprema se za naredne izazove koji su pred njom. Već u avgustu je očekuje juniorski ITF turnir u Skoplju a učestvovaće i na mnogim međunarodnim turnirima za devojčice do 18 godina, kako u Srbiji tako i u inostranstvu. Takođe u planu je i učešće na juniorskom fjučersu koji će biti održan u Vrnjačkoj Banji. Marija je trenutno na 40. Mestu u Srbiji za devojčice do 18 godina, ali njena ljubav i želja za tenisom i pobedama, sigurni smo, popeće je mnogo više na listama, i to, nadamo se onim svetskim.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Uspeh lazarevačke teniserke Marije Micić na prvenstvu Beograda

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA