BeogradLazarevacVesti

Položen kamen temeljac za Dom kulture u Mirosaljcima

Polaganjem kamena temeljca označen je početak radova na izgradnji Doma kulture u MZ Mirosaljci. Kamen temeljac su položili predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić, državni sekretar Bojan Stević, zamenik predsednika opštine Miloje Živanović i predsednik MZ Mirosaljci Mile Ranković. Projekat je delom finansiran sredstvima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a jedan deo namenjen je i depadansu predškolske ustanove “Rakila Kotarov Vuka“ u kome će boraviti 40 mališana. Objekat je površine 800 metara kvadratnih. Rok za završetak radova je 150 dana.

Projekat dogradnje i rekonstrukcije objekta Doma kulture u MZ Mirosaljci površine blizu 800 metara kvadratnih finansiran je uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, kroz Budžetski fond za program lokalne samouprave, uz podršku GO Lazarevac i Grada Beograda. Izvođač radova je Interfast iz Beograda, a rok za završetak radova 30. maj 2020. godine. Polaganjem kamena temeljca početak radova ozvaničili su predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić, državni sekretar Bojan Stević, zamenik predsednika opštine Miloje Živanović i predsednik MZ Mirosaljci Mile Ranković. Obraćajući se novinarima predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić je naglasio da je ovo veliki dan za MZ Mirosaljci i njene stanovnike.

Bojan Sinđelić, predsednik opštine Lazarevac
Bojan Sinđelić, predsednik opštine Lazarevac

Državni sekretar Bojan Stević podsetio je da su Vlada Republike Srbije i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pre tri godine formirali Budžetski fond za program lokalne samouprave, i napomenuo da za ova sredstva lokalne samouprave mogu da apliciraju prilikom raspisivanja javnog poziva. Opština Lazarevac je iz ovog fonda dobila 16 miliona dinara za projekat dogradnje i rekonstrukcije objekta Doma kulture u Mirosaljcima.

Bojan Stević, državni sekretar
Bojan Stević, državni sekretar

Predsednik MZ Mirosaljci Mile Ranković se zahvalio državnom sekretaru i rukovodstvu opštine Lazarevac na inicijativi i podršci na realizaciji ovog projekta.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave će početkom januara raspisati novi javni poziv u okviru Budžetskog fonda za finansiranje lokalnih samouprava. Takođe, tokom janura očekuju se rezultati javnog poziva koji sprovode ovo ministarstvo i UNDP. Opština Lazarevac je aplicirala za projekat koji je bitan za unapređenje rada javnih preduzeća.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA