BeogradLazarevacVesti

Porodica Dimitrijević osnovala fond za podsticaj nataliteta u MZ Mirosaljci

U Hramu Svetog Nikole u Mirosaljcima povodom obeležavanja praznika posvećenog prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi održana je liturgija i izvršeno lomljenje slavskog kolača sa najmlađima. Tom prilikom prisutni su obavešteni da je sa blagoslovom njegovog preosveštenstva Episkopa šumadijskog gospodina Jovana osnovan fond porodice Dimitrijević povodom 45 godina postojanja i rada firme “Devix“ čiji je cilj podsticaj nataliteta.

Po tradiciji praznik posvećen prvom srpskom prosvetitelju Svetom Savi je školska slava i posvećen prevashodno deci, poštujući tradiciju i veru mališani i njihovi roditelji su u prepunom hramu Svetog Nikole u Mirosaljcima prisustvovali Svetosavskoj liturgiji, a zatim su deca zajedno sa sveštenikom polomila slavski kolač.

Nakon liturgije školarci su recitovali pesme u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Svoj prisutnoj deci su uručeni paketići, poklon porodice Dimitrijević.

Po blagoslovu  njegovog preosveštenstva Episkopa šumadijskog gospodina Jovana osnovan je fond porodice Dimitrijević namenjen podsticanju nataliteta u Mirosaljcima, sa željom da ovakvu inicijativu prihvate i ugledni privrednici širom Srbije. Porodica Dimitrijević je odlučila da 45 godina postojanja i rada firme “Devix“ obeleži osnivanjem fonda izdvojivši sredstva za sve mališane iz MZ Mirosaljci rođene u proteklih deset godina.

Vitomir Dimitrijević
Vitomir Dimitrijević

Sva deca rođena u poslednjih deset godina, odnosno do 01.januara 2018. godine, dobijaće po 10 hiljada dinara dok će deca rođena od 01. januara 2018. godine dobijati po 20 hiljada dinara. Nadam se da će se ovaj gest proširiri na druge mesne zajednice – dodao je Vitomir Dimitrijević.

Predsednik MZ Mirosaljci Mile Ranković izrazio je zahvalnost zbog ovakvog gesta i istakao značaj ovakvih inicijativa koje imaju za cilj opstanak srpskog sela.

Tokom izgradnje hrama posvećenog Svetom Nikoli čiji su zadužbinari Živoslav i Mirjana Đorđević sa sinovima Draganom i Milanom porodica Dimitrijević jedan je od najvećih donatora, a da se pazi na svaki detalj dokaz je i mozaik na ulazu u hram posvećen Svetom Nikoli koji je donirala porodica Dimitrijević.

Punu podršku u izgradnji hrama daje i MZ Mirosaljci, a po rečima njenog predsednika sledeći projekat je izgradnja potpornog zida na obodu porte hrama.

Neophodna dokumenta za dobijanje sredstva za podsticaj nataliteta su izvod iz matične knjige rođenih i izvod iz matične knjige krštenih za svako dete rođeno od 01.01.2008, a za decu druge veroispovesti samo izvod iz matične knjige rođenih.

Sledeći primer velikih Srba porodica Dimitrijević je rešila da da svoj doprinos srpskom narodu osnivanjem fonda sa ciljem da se deca rađaju, da selo zaživi, da mladi ostaju u svojim domovima i produže lozu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

2 thoughts on “Porodica Dimitrijević osnovala fond za podsticaj nataliteta u MZ Mirosaljci

  • Jasam iz velikih crljena deca sumi rodjena od 2012 do 2017 dali imaj pravo koje nisam dobila

    Reply
  • Jasam iz velikih crljena deca sumi rodjena od 2012 do 2017 ali ja nista nisam dobila

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA