BeogradLazarevacVesti

Poslednje zbogom Antoniju – Čoveku iz naroda

Nakon višemesečne borbe, od posledica povreda zadobijenih usled saobraćajne nezgode životnu bitku  izgubio je narodni zdravičar i najstariji član КUD-a “Diša Đurđević“ iz Vreoca Milenko Antonijević poznat kao Čovek iz naroda.
Milenko Antonijević
Milenko Antonijević

Milenko Antonijević je,  kako je napisano u njegovoj biografiji rođen na Preobraženje 1948. u Vreocima. Osnovnu školu završio je u Vreocima. Veći deo svog radnog veka proveo je na PК “Polje D“ RB Кolubara. Njegova ljubav bio je radio, gostovao je na 16 radio i TV stanica. Učestvovao je u  preko 600 emisija. Njagove omiljene teme bile su: naši narodni običaji, krsne slave, praznici, zagonetke, poslovice i zdravice. Bio je godinama najstariji član kulturno umetničkog društva „Diša Đurđević“ Vreoci, član malog pozorišta “Amaterska scena“, autor je knjige posvećene zdravicama i monografije o kulturno umetničkom društvu. Njegov omiljeni slogan bio je:

„Da neda Gospod Bog da nam tuđa frula svira i tuđe kolo igra pred našom kućom“.

Iza sebe je ostavio suprugu Miojlu, ćerku Goricu, zeta Dragana i unuke: Ivanu, Valentinu, Vuka. Njegova uzdanica bio je i Uroš koji je nasledio ljubav prema tradiciji i zdravicama.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA