BeogradLazarevacVesti

POŽAR U CENTRU LAZAREVCA: Gorela Kineska robna kuća

Usled kvara na instalacijama u sanitarnom delu i magacinskom prostoru došlo je do požara u Kineskoj robnoj kući u prizemlju takozvane ‘’Nove robne kuće’’ u centru Lazarevca. Povređenih nije bilo, a brzom intervencijom sedam vatrogasnih ekipa požar je lokalizovan i sprečena veća materijalna šteta.

Pozar-u-La-1

Zbog centralnog ventilacionog sistema gust dim se proširio u celom objektu takozvane ‘’Nove robne kuće’’ a dve ekipe vatrogasaca su i dalje na terenu u cilju prevencije.

Pozar-u-La-3

Požar koji se u ranim jutarnjim satima dogodio u centru Lazarevca u sanitarnom delu i magacinskom prostoru kineske radnje u “Novoj robnoj kući“ sticajem srećnih okolnosti prošao je bez veće materijalne štete i povređenih lica.

Kako nezvanično saznajemo uzrok požara je kvar na elektro instalacijama, a u trenutku njegovog izbijanja u radnji je bilo nekoliko zaposlenih i kupaca, koji su brzo napustili objekat.

Pozar-u-La-6

Na lice mesta izašlo je tri ekipe Vatrogasno spasilačke jedinice Lazarevac i četiri vatrogasne ekipe ogranka “Kolubara“ JP EPS. Požar koji je gasilo 16 vatrogasaca brzo je lokalizovan, a gust dim se putem centralnog ventilacionog sistema proširio na celu zgradu Nove robne kuće.

Pored kineske radnje u kojoj je većina robe zahvaćena gustim dimom, materijalnu štetu pretrpeo je i susedni restoran “Lazareto“.

 

Pozar-u-La-7
Restoran „Lazaretto“

Nakon gašenja dve vatrogasne ekipe su u cilju preduzimanja mera prevencije ostale na licu mesta, a izvršena je i kontrola svih instalacija.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA