BeogradKulturaLazarevacObrazovanjeVesti

Predškolci „Dečijeg carstva“ napravili maketu novosadske kule od mozaika

Mališani predškolskog uzrasta vrtića „Dečija carstvo“ Predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“ posetili su likovnog umetnika Dragoslava Petrovića i u njegovom višestruko nagrađivanom dvorištu pravili maketu novosadske kule sa satom. Ovaj umetnik se dugi niz godina bavi mozaikom pa su deca imala priliku da nauče nešto novo o ovoj tehnici ali i da uz pomoć kamena naprave kulu.

Kreativna radionica

Tema kojom se ovih dana mališani i njihovi vaspitači bave u vrtiću „Dečije carstvo“ Predškolske ustanove „Rakila Kotarov Vuka“ odnosi se na kule i tornjeve, njihov značaj u istoriji ali i način na koji se podižu. Na poziv likovnog umetnika Dragoslava Petrovića predškolci su u pratnji vaspitačice Milice Mitić boravili u njegovom dvorištu i imali priliku da saznaju kako kule mogu da se grade od kamena, betona i mermera.

Kreativna radionica

Deca su uz pomoć ovog umetnika pravila maketu novosadske kule sa satom i imala priliku da se upoznaju sa mozaikom. Svoje utiske sa nama su podelile Ema i Esma.

Likovni umetnik u penziji Dragoslav Petrović, koji je sa suprugom napravio jedno od najlepših dvorišta u Lazarevcu, koje je u više navrata nagrađivano, kaže da je došao na ideju da se druži sa predškolcima i pokaže im kako nastaje jedna kula uz pomoć mozaika.

Kreativna radionica

Druženje sa umetnikom Dragoslavom Petrovićem bila je dobra prilika da kod predškolaca podstakne kreativnost, što će im biti od velike pomoći kada naredne godine postanu đaci prvaci.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA