BeogradKulturaLazarevacVesti

Predstava “Kerovi“ oduševila Lazarevčane

Predstava „Kerovi“ teatra „Carte Blanche“, u kojoj igraju Aleksandar Srećković i Srđan Timarov u režiji Erola Kadića, već treću sezonu se izvodi u Srbiji i regionu kao i dijaspori. Na zadovoljstvo mnogobrojne lazarevačke publike ova predstava je odigrana u okviru “Kulturnog leta“ na platou Centra za kulturu Lazarevac.

Predstava-Kerovi-4

Predstava “Kerovi“ donela je publici u Lazarevcu pre svega dva sata smeha i dobre zabave. Ipak postojali su i trenuci koji ostavljaju u tišini i sa suzama u očima, trenuci koji nas bez obzira da li volimo ili ne volimo pse, da li ih imamo kao kućne ljubimce ili ne, teraju da se zapitamo o našem odnosu sa najboljim čovekovim prijateljem psom, i koliko su naše sudbine isprepletane.

Aleksandar Srećković, glumac
Aleksandar Srećković, glumac

Neobičnost čitavog teksta je što se možda po prvi put opisuju monolozi 14 rasa pasa. Veliki hit je bio u Kanadi, Australiji, Americi, a neki monolozi unutar samog teksta su jedni od najizvodjenijih monologa na prijemnim ispitima na svetskim pozorišnim akademijama.

Srđan Timarov, glumac
Srđan Timarov, glumac

Predstavu „Kerovi“ je režirao Erol Kadić, predstava je nastala po tekstu Kristofera Dž. Džonsona australijskog glumca, reditelja i pisca a na srpski ga je prevela Milica Mihailović. Kako tekst tako i predstava osvojila je mnogobrojne nagrade na svetskim scenama.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA