BeogradKulturaLazarevacVesti

Predstava “Kod Šejtana ili jedna dobra žena“ premijerno izvedena u Centru za kulturu Lazarevac

Predstava “Kod Šejtana ili jedna dobra žena“ Sanje Savić u režiji Stevana Bodrože premijerno je izvedena u Centru za kulturu Lazarevac. “Kod Šejtana ili jedna dobra žena“  je priča o trpljenju i pokušaju pobune protiv njega, o oslobađanju jedne žene koje je došlo prekasno u njenom životu da bi uspelo. Predstava je rađena u koprodukciji ustanove kulture “Vuk Stefanović Karadžić“, Kulturnog centra Pančevo i “Puls teatra“ Lazarevac.

kod-sejtana-ili-jedna-dobra-zena-1-1500x550

„Kod šejtana ili jedna dobra žena“ Sanje Savić je priča o samooslobađanju jedne žene koje je došlo prekasno u njenom životu da bi uspelo. Ovo je priča o prostoru i vremenu koji su samo naizgled sadašnji i savremeni ali koji ispod maske pseudomodernosti i dalje kriju duboko tradicionalne, ritualne i mizogine uloge koje su u životu dodeljene ženama. Ova drama je pasija jedne žene koja više ne može da izdrži besmisao i neljubav u kojima je njena svakodnevica ogrezla.

kod-sejtana-ili-jedna-dobra-zena-4

Ova drama je posveta svim ženama koje su imale darove, snove i nadanja i nikada im se ni iz daleka nisu približile zato što im niko nije dao podršku i ohrabrio ih da iskorače u nepoznato. Život glavne junakinje, Božane, kao da nikada nije ni počeo….  Dešavao se u bolnom amalgamu dužnosti i neostvarenih snova. Ipak, ti Božanini snovi, u potaji sanjani, nose u sebi lepotu i potresnost zbog kojih je vredelo o njima napraviti predstavu.

images

Jasmina Večanski  u predstavi  igra glavnu ulogu. Uz nju uloge tumače Mihaela Stamenković, Ivana Nedeljković, Mihailo Laptošević, Igor Borojević, Mladen Vuković i Milan Aleksić. Scenografiju potpisuje Milan Miladinović, a kostimografiju Mina Miladinović.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA