Preko 60 humanitarnih i dečijih paketa za nacionalne manjine u GO Lazarevac

Savet za nacionalne manjine GO Lazarevac u saradnji sa udruženjem roma “Koreni” organizovali su podelu humanitarnih i dečijih paketa u okviru projekta koji organizuje Humanitarna hrišćanska organizacija ”Hleb života” u kordinaciji sa romskim udruženjem ”Rom” iz Obrenovca. Uručeno je preko 60 paketa ukupne vrednosti oko 3000 evra.
Radiša Marinković, koordinator za nacionalne manjine GO Lazarevac
Radiša Marinković, koordinator za nacionalne manjine GO Lazarevac

Sa ciljem da ulepšaju praznike onima kojima je pomoć potrebna u prostorijma udruženja roma ‘’Koreni’’ podeljeno je preko 60 higijenskih paketa i paketa za decu. Lazarevac je jedna od 16 opština u Srbiji u kojima se realizuje ovaj projekat.

Koordinator projekta je udruženje roma ‘’Rom’’ iz Obrenovca, koje ima zavidno iskustvo u realizaciji ovakve vrste humanitarnih projekata.

Ljubiša Malja, udruženje roma "Rom" Obrenovac
Ljubiša Malja, Udruženje roma “Rom” Obrenovac

Hrišćansko humanitarno udruženje ‘’Hleb života’’ je inicijator ove humanitarne akcije na teritoriji cele Srbije, a za te namene prikupljeno je oko 30 000 evra.

Milica Jorović, Hrišćansko humanitarno udruženje ‘’Hleb života’’
Milica Jorović, Hrišćansko humanitarno udruženje ‘’Hleb života’’

Akciju je podržala i Stalna konferencija romskih udruženja građana ‘’Liga roma’’ koja okuplja oko 50 aktivnih udruženja među kojima je i lazarevačko.

Sandra Abramović, koordinator Stalne konferencije romskih udruženja građana ‘’Liga roma’’

Vredni pokloni ulepšaće predstojeće praznike starijima sa higijenskim paketima, a najmlađima sa igračkama i slatkišima. Pomoć u ovom smislu biće nastavljena i tokom godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA