BeogradLazarevacSportVesti

Prijem učesnika Svesrpskog kupa kod predsednika opštine

Rukometaši Vojvodine i rukometašice Jagodine su osvajači Svesrpskog kupa, koji je organizovan u Sportskom centru Kolubara u Lazarevcu tokom proteklog vikenda. Novosađani su u finalu pobedili banjalučki Borac, rezultatom 37:28 i to je četvrti trofej u godini za rukometaše Vojvodine. Kada je reč o damama, rukometašice ŽORK Jagodina savladale su Borac sa 27:26 i tako osvojile prvi trofej u sezoni. Pre finala za predstavnike ekipa učesnika ovog kupa predsednik opštine Bojan Stević organizovao je prijem u sali predsedništva. Prijemu su prisustvovali i predsednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Uminčević, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Svetozar Stanković i predsednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Beograda Ana Živanović.

Prijem za učesnike Svesrpskog kupa

Opština Lazarevac tokom proteklog vikenda bila je domaćin takmičenja u rukometu „Svesrpski kup 2023“ koji je održan u SRC „Kolubara“. Na ovogodišnjem kupu za trofej među damama borile su se rukometašice Jagodine i Borca iz Banja Luke, dok su se kod muškaraca nadmetale ekipe Leotara iz Trebinja, Borca iz Banja Luke, Dinama iz Pančeva i Vojvodine iz Novog Sada. Veliko mi je zadovoljstvo što se ovaj Kup održava baš u Lazarevcu, koji je poznat kao grad sporta, rekao je na prijemu  u opštini predsednik Bojan Stević. Iskreno se nadam  da će Rukometni savez Srbije doneti odluku da se naredne godine utakmica seniorske reprezentacije igra u našem gradu, kaže Stević.

Marinko Umičević, predsednik Rukometnog saveza Republike Srpske rekao je ovom prilikom da je srećan i zadovoljan što je imao priliku da dođe  u Lazarevac i pohvalio je odličnu organizaciju.

Stević i Marinko

Svetozar Stanković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije zahvalio se predsedniku opštine na organizaciji i prijemu. Rekao je da je opština Lazarevac sportski grad a da će Rukometni savez Srbije dati sve od sebe da pomogne razvoj sporta u ovoj sredini.

Stević i Svetozar

Svesrpski kup u rukometu je takmičenje koje se od 2014. godine održava u organizaciji Rukometnog saveza Srbije i Rukometnog saveza Republike Srpske na kome učestvuju po dve najuspešnije ekipe iz Srbije i Republike Srpske – osvajač šampionata države i nacionalnog kupa, kao i šampionke u ženskoj konkurenciji.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA