“Traganje za lepotom” zbornik književnih radova predstavljen lazarevačkoj čitalačkoj publici

“Traganje za lepotom” zbornik je književnih radova Kluba “Dimitrije Tucović” koji je u lazarevačkoj biblioteci predstavljen čitalačkoj publici. Predstavljeno je dvadeset autora, šest pesama za najmlađu čitalačku publiku i tri nagrađene pesme sa poslednjeg Festivala vina. Zastupljena je proza Čede Živanovića, kao i poezija dva preminula člana kluba Gordane Mihailović i Miloja Radosavljevića.

Zbornik književnih radova Kluba ”Dimitrije Tucović” štampan je po trinaesti put, a ovaj nosi naziv ”Traganje za lepotom”.  Odabrano stvaralaštvo članova kluba tokom protekle godine predstavljeno je kroz poeziju 20 autora, a posebno mesto našla je i proza Čede Živanovića. Promocijom ovog zbornika Klub ”Dimitrije Tucović” promoviše i svoj rad i aktivnosti.

Naziv zbornika ”Traganje za lepotom” predstavlja težnju umetnika da svoj izraz i stvaralaštvo predstave kao traganje za lepim i savršenim.

Izdavač je biblioteka ”Dimitrije Tucović” a štampanje je podržalo i nekoliko sponzora koji su dali svoj doprinos da stvaralaštvo lazarevačkih umetnika ugleda svetlost dana.

Pored poezije i proze dvadeset autora, svoje mesto našlo je i šest pesama za decu ali i tri nagrađene pesme na poslednjem Festivalu vina. Klub planira da tokom 2019. godine organizuje nagradne konkurse, a jedan će biti i u okviru ”Vidovdanske proslave” povodom dana GO Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA