Pripreme za upis đaka u osnovne i srednje škole

Prolećni raspust je prilika za male maturante da obnove gradivo za završni ispit. Rezultati probnog testiranja se u osnovnim školama još analiziraju, a škole organizuju i pripremnu nastavu koja je obavezna za sve osmake. Po rečima predsednice Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola GO Lazarevac Verice Anđelić završni ispiti iz srpskog jezika i matematike kao i kombinovani test i ove godine polagaće se tri dana, a značajnijih novina za sada nema.

Završni ispit za osmake biće organizovan 17, 18. i 19. juna. Svi osmaci moraju polagati malu maturu, koja predstavlja zvaničan završetak osnovnoškolskog obrazovanja. Uspeh iz osnovne škole nosi 60 bodova, dok će na tri testa ukupan maksimalan broj bodova biti 40. Osnovci su proteklog meseca svoje znanje mogli da provere na probnom završnom ispitu, a o željenoj školi da se informišu i na sajamskoj manifestaciji koja je organizovana u tom cilju.

Roditelji budućih prvaka ukoliko to nisu uradili do sada, mogu upisati dete u željenu osnovnu školu, a od ove školske godine, upis je značajno olakšan.

U školu ove godine polaze deca rođena od 1. marta 2012. do 1. marta 2013. godine. Ako dete starije od sedam i po godina zbog bolesti i drugih razloga nije upisano u prvi razred, može da se upiše u prvi ili odgovarajući razred na osnovu prethodne provere znanja koju obavlja tim sastavljen od nastavnika razredne nastave, pedagoga i psihologa škole. Takođe, nakon provere spremnosti za polazak u školu, u prvi razred se može upisati i dete koje ima manje od šest i po godina.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA