BeogradLazarevac

Projekat “Da se radi i gradi po tvom“

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali predstavio je danas novi projekat „Da se radi i gradi po tvom!”, koji ima za cilj da beograđanima pruži mogućnost da učestvuju u procesu odlučivanja o tome kako žele da njihov grad i njihove opštine izgledaju u budućnosti.

Mali je, na konferenciji za štampu, rekao da se radi o projektu na kojem se radi već duže vreme a koji treba da obezbedi veće učešće građana u odlučivanju kako treba da izgledaju opštine i grad. Događaju su prisustvovali i predstavnici GO Lazarevac.

Projekat će građanima pružiti mogućnost da učestvuju u procesu odlučivanja i na taj način se direktno pitaju kako će izgledati grad i opštine, odnosno koji će projekti biti realizovani.

Siniša Mali
Siniša Mali

Svaka opština koja je deo ovog projekta, izdvojiće 10 miliona dinara. Građani mogu da glasaju da li žele novu teretanu na otvorenom, novi parkić, da asfaltiraju neku ulicu, novo dečije igralište, bilo šta drugo na teritoriji svoje opštine – izjavio je gradonačelnik Beograda.

Prema rečima gradonačelnika, u proteklom periodu glas sugrađana je takođe bio uziman u obzir, kada su donošene određene odluke uz njihovu pomoć.

Gradonačelnik je istakao da Beograd pripada građanima, kao i da je projekat „Da se radi i gradi po tvom” pravi način za ostvaranje te ideje. Siniša Mali je pozvao građane da učestvuju u projektu jer im je na raspolaganju 200 miliona dinara u budžetu grada za narednu godinu.

Siniša Mali
Siniša Mali

Na ovaj način želimo da kažemo jedno veliko hvala beograđanima na strpljenju jer smo sa ovim projektom da krenemo i ranije. Nismo mogli, nismo imali dovoljno novca i svaki dan smo se bavili krpljenjem rupa. Sada smo stabilizovali naše javne finansije, imamo mogućnost da slušamo više, želimo da slušamo svaki glas, želimo da im damo mogućnost da kandiduju svoje projekte – izjavio je Siniša Mali.

Događaju su prisustvovali zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović, pomoćnici Borko Milosavljević i Slobodan Milosavljević, glavni gradski urbanista Milutin Folić, sekretarka za informisanje Mirjana Pavičić i v.d. sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, kao i čelnici gradskih opština, između ostali i predsednici opština Barajevo i Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA