BeogradObrenovacVesti

Sastanak sektora za vanredne situacije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je da je opština Obrenovac prva opština koja je dala konkretne planove i ustupila zemljište za izgradnju više od 2.000 kvadrata stambenog prostora za sve pripadnike sektora bezbednosti. Stefanović je u Obrenovcu prisustvovao godišnjem sastanku rukovodilaca Sektora za vanredne situacije.
Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović

Sa pripadnicima Sektora za vanredne situacije razgovarali smo o tome šta je najbolje da uradimo za Sektor u narednoj godini i kakvi su nam planovi. Hoćemo da iskažemo pažnju prema ovim ljudima koji svakodnevno rizikuju svoje živote da bi zaštitili građane Srbije u vanrednim situacijama, ali i da vidimo novu viziju razvoja Sektora, kroz novu zakonodavnu delatnost, snaženje civilne zaštite i brige o vatrogascima na različite načine“ – istakao je Stefanović.

Ministar je izrazio zadovoljstvo činjenicom da su pripadnici Sektora za vanredne situacije shvatili koliko je značajna uloga koju imaju u društvu i koliko je važno da uvek budu u treningu i da budu spremni da odgovore na sve izazove.

Sastanak sektora za vanredne situacije

Naš posao je da učinimo da budu bolje opremljeni i zaštićeni i da ukažemo društvu koliko vatrogasci spasioci, u obavljanju svog posla, rizikuju sopstveni život da bi zaštitili druge. Važno je da društvo shvati koliko je značajna uloga Sektora za vanredne situacije i da podrži rad svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova“ – zaključio je Stefanović.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković istakao je da je Obrenovac grad za koji održavanje ovakvog sastanka ima veliku simboliku, s obzirom na požrtvovanost i pomoć koju su pripadnici Sektora za vanredne situacije ukazali građanima ovog grada tokom majskih poplava 2014. godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA