Promocija knjige „Sozercanje beseda pod gorom“

U Saradnji sa Crkvenom opštinom Lazarevac, u Biblioteci „Dimitrije Tucović“ održana je promocija knjige Diptih „Sozercanje Beseda pod gorom u kojoj se govori o Vladiki Nikolaju, dok se u drugom delu knjige raspravlja o Petru II Petroviću Njegošu, iz kritičkog ugla Nikolaja Velimirovića. Pored autorke, prof. dr Snežane Adamović, na promociji, koja je organizovana u sklopu manifestacije „Dani Kolubarske bitke“, govorio je dr Dušan Đaković.

Biblioteka Dimitrije Tucović

U Biblioteci “Dimitrije Tucović” Lazarevac održana je promocija knjige Diptih “Sozercanje Beseda pod gorom” u kojoj se govori o Vladiki Nikolaju, dok se u drugom delu knjige diskutuje o Petru II Petroviću Njegošu iz kritičkog ugla Nikolaja Velimirovića. Autorka knjjige je Snežana Adamović. U diptihu se nalazi i deo autorkinog doktorskog rada “Petar II Petrović Njegoš u srpskoj kritičkoj misli 20. veka”, koji je odbranila 2016. godine.

Dušan Đaković i Snežana Adamović
Dušan Đaković i Snežana Adamović

O knjizi je na promociji govorio i jerej Dušan Đaković, doktorand Bogoslovskog fakulteta u Atini.

Knjige Snežane Adamović

Snežana Adamović je rođena u Lazarevcu, osnovnu i srednju školu završila je u Valjevu. Magistarske i doktorske studije uspešno je realizovala na Filološkom faklutetu u Beogradu. Član je Udruženja književnika Srbije. Za svoju studiju “Vuk Branković u istoriji i legendi” dobila je prvu nagradu na Srpskom univerzitetu u Čikagu za 1993/1994. godinu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA