BeogradLazarevacVestiZabava

Prvog dana Međunarodnog festivala folklora nastupili dečiji ansambli

U sklopu manifestacije „Dani Lazarevca“ KUD „Diša Đurđević“ organizovao je Međunarodni festival folklora koji je prvog dana okupio dečije ansamble. Pre početka koncerta, koji je održan na novom gradskom trgu, ispred prostorija društva, organizovan je defile učesnika. Ove godine čak 600 učesnika nastupilo je na bini ovog međunarodnog festivala. Manifestaciju su podržale GO Lazarevac i Turistička organizacija.

U sklopu manifestacije „Dani Lazarevca“, Kulturno-umetničko društvo „Diša Đurđević“ organizovalo je Međunarodni festival folklora koji je prvi dan okupio dečije ansamble iz različitih delova zemlje i regiona. Manifestacija je započela defileom učesnika ispred prostorija društva, a vrhunac je bio koncert održan na novom gradskom trgu. Ove godine, festival je privukao rekordnih 600 učesnika koji su svojim nastupima obogatili kulturnu scenu Lazarevca, a u planu je da naredne godine traje tri dana, kažu organoizatori manifestacije.

Publika je imala priliku da uživa u bogatom programu folklornih igara, pesama i narodnih običaja, predstavljenih kroz autentične interpretacije ansambala iz različitih zemalja. Predstavili su nam se društva iz Makedonije, Kosova i Metohije, Kovina, Stepojevca i kud iz Kusadka.

Manifestaciju su podržale Opština Lazarevac i Turistička organizacija, čime je još jednom potvrđen značaj očuvanja i promocije kulturnog nasleđa kroz ovakve događaje. Smotru je otvorio član Veća GO Lazarevac Nikola Marinković koji je poželeo učesnicima i gostima da uživaju u našem gradu i predstave najlepši deo naše tradicije, narodnu igru i nošnju.

Ovaj festival nije samo prilika za susret različitih kultura, već i za negovanje prijateljstava među narodima kroz zajedničko slavljenje tradicije i umetnosti folklora. Međunarodni festival folklora u Lazarevcu ostavlja trajan utisak kao jedan od najvažnijih kulturnih događaja u regionu, spajajući ljubitelje folklora i pružajući nezaboravno iskustvo svim učesnicima i posetiocima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA