BeogradKulturaLazarevacVesti

Puls teatar Lazarevac večeras na 30. BELEF-u

Prvo prigradsko pozorište Puls teatar Lazarevac učestvuje večeras na 30. BELEF-u sa premijerom – javnim čitanjem multimedijalnog performansa „REHNIC – ANĐEO UNIŠTENJA“, po tekstu Elfride Jelinek, u režiji Stevana Bodrože. Performans će biti izveden u Kulturnom centru Beograda, Galerija Podroom, sa početkom u 20 časova, a ulaz je slobodan.
Foto: Sonja Kotorčević
Foto: Sonja Kotorčević

REHNIC – ANĐEO UNIŠTENJA je multimedijalni performans, urađen po istoimenom delu Elfride Jelinek, koje je za dramsko izvođenje uobličila Branislava Ilić. Glavni likovi ovog dela su glasnici/glasnice, koji donose vest o užasnom događaju, koji se pred sam kraj Drugog svetskog rada desio u zamku, u malom mestu Rehnic, na granici Austrije i Mađarske. Predstava je svojevrsno podsećanje na sva stradanja u savremenoj istoriji, od ovakvih događaja, preko Jasenovca, Кosova, Кragujevca, podsećanje na sve jame i nasilne smrti, prouzrokovane direktno ljudskom rukom koja povlači obarač i ljudskim okom koje nišani.

Igraju: Mira Janjetović, Mihaela Stamenović i Ema Muratović. Performns će biti realizovan uz podršku Кulturnog centra Beograda, Austrijskog kulturnog foruma i Teatra Vuk.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA