BeogradLazarevacVesti

Uvid u birački spisak svakog radnog dana od 7-15 časova

Obaveštavaju se građani – birači sa područja Gradske opštine Lazarevac da mogu izvršiti uvid u birački spisak svakog radnog dana u vremenu od 7,00 časova do 15,00 časova u prostorijama Gradske opštine Lazarevac, ul. Кarađorđeva br.42, II sprat, kancelarija br.37 (sa sobom poneti ličnu kartu) ili pozivom na broj telefona 011/8123-278, kao i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu – https://upit.birackispisak.gov.rs/ unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana i registarskog broja lične karte.

Doneta Odluka o dodeli odborničkih mandata

Građani mogu tražiti upis, brisanje, izmenu, dopunu ili ispravku biračkog spiska na osnovu zakonom propisanih dokaza za vršenje promene. Sve promene u biračkom spisku građani mogu izvršiti do zaključenja biračkog spiska 17.05.2024. godine u 24,00 časa, odnosno 15 dana pre dana izbora, kada Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave zaključuje birački spisak.  Nakon zaključenja biračkog spiska, pa sve do 72 časa pre dana izbora, za sve promene u biračkom spisku nadležno je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Preporučuje se da svi birači koji do 02.06.2024. godine postaju punoletni provere da li su upisani u birački spisak kao i birači koji su izvršili prijavu prebivališta na teritoriji Gradske opštine Lazarevac.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA