BeogradLazarevacVesti

Šta morate da znate pre nego što se tetovirate

Tetovaža je nekada bila odlika pripadnosti određenoj grupi ili staležu ali sada, groznica ulepšavanja tela u savremenom društvu ima i druge aktivnosti. Neki se tetoviraju kako bi zabeležili neki njima značajan događaj, dok drugi to rade samo zato što vole da se pogledaju u ogledalo i vide svoje iscrtano telo.

U svetu, umetnost ukrašavanja tela odavno nije tabu, dok se Srbija tek u poslednjih par godina u značajnijoj meri otvorila prema tim vrstama umetnosti. Mnogi na tetoviranje gledaju kao na hrabrost, neki kao ludost osobe koja se tetovira. Da to zadovoljstvo ne bi prešlo u ludost treba pronađi pouzdanog tatoo majstora. Tim povodom, televizija Gem je posetila „Nancy la tatoo“ studio iz Lazarevca.

Ukoliko odlučite da se tetovirate bilo bi korisno da se upoznate sa nekim osnovnim pojmovima poput toga kako teče proces tetoviranja, koji su potencijalni rizici koje tetoviranje nosi sa sobom, pa sve do toga na šta treba da obratite pažnju prilikom samog tetoviranja. Više o tome nam je govorila tatoo umetnica Nevena Perišić.

Nevena nam je predočila šta treba ispoštovati pre nego što dođemo da se tetoviramo, a ono što nam je naglasila je da osobe sa srčanim tegobama, oboleli od dijabetesa, epilepsije, hemofilije i psihički nestabilne osobe moraju konsultovati lekara pre tetoviranja.

Prema rečima, Nevene Perišić, svaka osoba koja dolazi da se tetovira mora biti upućena u potencijalne rizike i mora se pridržavati mera higijene tetovaže.

Tatoo umetnica je dala savet početnicima u ovom poslu. Posavetovala ih je i poručila da nema čega da se boje. Treba da postoji ljubav prema crtanju, prema tetovažama, talenat, a sve ostalo se vremenom nauči.

Zbog celokupne epidemiološke situacije, upozorila je zainteresovane da je prilikom dolaska u studio neophodno da poštuju sve mere, kao i da su maske obavezne a broj ljudi ograničen.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA