BeogradLazarevacVesti

Radionica akademskog vajara Dušana Rajšića

“Blagoslov Svetoga Save“ naziv je najnovije radionice akademskog vajara Dušana Rajšića kome su prisustvovala deca vrtića “Detinjstvo“ predškolske ustanove “Rakila Kotarov Vuka“ i korisnici Centra za dnevni boravak dece i omladine sa posebnim potrebama. Najmlađi su se kroz brojne kreativne aktivnosti upoznali sa ovim srpskim prosvetiteljom.

U lazarevačkoj Modernoj galeriji korisnike Centra za dnevni boravak dece i omladine sa posebnim potrebama i mališana vrtića “Detinjstvo“ dočekala je instalacija akademskog vajara Dušana Rajšića “Blagoslov Svetog Save“ kao uvod u istoimenu radionicu u okviru projekta “Od odbačenog do korisnog“.

I ovoga puta učesnici su stekli nova znanja vezana za likovnu umetnost i kreativan rad, a umetnik ih je ovom prilikom upoznao sa svojom predstavom života i rada ovog srpskog svetitelja.

Vrlo je bitna animacija, da se nešto doživi, da ostaviš utisak. Utisak će kasnije kreirati tu poruku kod deteta i tu će se videti koliko će se dete emocionalno vezati za određeni lik ili određenu temu. – dodao je Rajšić.

Radovi nastali tokom ove radionice po već ustaljenoj praksi biće izloženi u galeriji “Simonida“ u čast srpskog prosvetitelja i arhiepiskopa Svetog Save.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA