BeogradLazarevacVesti

Radionica Dušana Rajšića u okviru manifestacije „Šikijevi dani“

U okviru manifestacije „Šikijevi dani“ održana je radionica akademskog vajara Dušana Rajšića pod nazivom „Umetnost u službi deteta“. Na radionici su učešće uzela deca iz starije grupe vrtića „Bubamara“ vaspitačica Milke Vasić i  Verice Adamović. Deca su imala priliku da na edukativnim skulpturama recikliranim materijalima dorade ove eksponate, ali i da oboje i kreiraju zajedničku bojanku.

U okviru manifestacije „Šikijevi dani“, koja je ove godine obogatila kulturnu scenu našeg grada, održana je radionica pod nazivom „Umetnost u službi deteta“, akademskog vajara Dušana Rajšića. Na radionici su učestvovali mališani iz starije grupe vrtića „Bubamara“, vaspitačica Milke Vasić i Verice Adamović. Deca su se na radionici susrela sa recikliranim materijalima koji su poslužili kao osnova za stvaranje edukativnih skulptura. Pod vođstvom Rajšića, mališani su imali priliku da dopune i personalizuju ove skulpture, dajući im svoj jedinstveni pečat i doprinoseći kreativnom procesu. Kroz ovaj praktični rad, deca su ne samo razvijala svoju umetničku kreativnost, već su i stekla osnovno razumevanje o reciklaži i važnosti očuvanja životne sredine.

Pored toga, deca su uživala u kreiranju zajedničke bojanke, što je dodatno podstaklo njihovu maštovitost i timski duh. Ovaj deo radionice pružio im je priliku da sarađuju, razmenjuju ideje i zajedno stvaraju jedinstvena umetničke dela.

Na kraju ove radionice, mališani iz „Bubamare“ u svoj kutak odneli su i poklone koje je za njih pripremio Dušan Rajšić. Da je umetnost zaista neiscrpna riznica radosti i izražavanja, pokazali su i osmesi na licima mališana a ova radionica je još jednom potvrdila važnost umetnosti u obrazovanju i razvoju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA