BeogradVesti

Radovi na gradskoj pijaci

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na izgradnji nove palilulske pijace. On je istakao da će po završetku radova, palilulska pijaca biti najmodernija u ovom delu Evrope, kao i da će radovi trajati do proleća 2019. godine.

Radovi na gradskoj pijaci

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da su odziv i reakcije građana na projekat „Da se radi i gradi po tvom” više nego pozitivni, i istakao da je već prvog dana stiglo nekoliko hiljada predloga i sugestija.

Siniša Mali
Siniša Mali

Gradonačelnik je naglasio da će palilulska pijaca biti obrazac, odnosno primer kako bi u budućnosti trebalo da izgledaju sve gradske pijace. On je dodao da je važno da budu uređene i fasade na zgradama koje se nalaze u blizini palilulske pijace, između ostalog i na zgradi Pete beogradske gimnazije, za šta je već obezbeđen novac u budžetu.

Aleksadar Jovičić
Aleksadar Jovičić

Predsednik opštine Palilula Aleksadar Jovičić rekao je da ne postoji lepši osećaj nego kada grad prihvati inicijativu građana i krene u rešavanje problema.

Gradonačelnik je pozvao Beograđane da učestvuju u projektu „Da se radi i gradi po tvom” jer, kako je rekao, oni najbolje znaju šta bi u njihovom kraju ili opštini trebalo da bude urađeno.
On je dodao da su ideje odlične i da se čitavi komšiluci i stambene zgrade udružuju i glasaju za određene projekte. To je primer sjajne energije, naveo je Mali, a ujedno i veliki potencijal za saradnju.

Prema rečima gradonačelnika, stigao je i predlog da što pre budu postavljene tramvajske šine preko Mosta na Adi kako bi Banovo brdo i Novi Beograd i na taj način bili povezani, a taj tender je upravo i objavljen.

Ovaj grad pripada Beograđanima i želimo da se čuje glas svakog od njih. Trudićemo se da svakodnevno obaveštavamo građane, pa ćemo ideje i sugestije građana veoma brzo prezentovati – zaključio je Mali.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA