BeogradVesti

Rebalansom budžeta povećan je nivo budžetskih sredstava za 25 miliona dinara

Rebalansom budžeta povećan je nivo budžetskih sredstava za 25 miliona dinara, što je postignuto zahvaljujući stabilnoj finansijskoj situaciji, pa sada sredstva mogu da se rasporede na ono što je neophodno građanima, rekao je gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

On je rekao da će olakšice, između ostalog, imati firme koje budu svoje nazive koristile na ćirilici, porodilje će dobiti jednokratnu naknadu za treće dete, a podsticaje će imati i kompanije koje imaju investicije preko 50 miliona evra.

Koliki je budžet Grada Beograda za 2018. godinu

Olakšica za firme koje budu svoje nazive koristile na ćirilici je jedna sjajna inicijativa koja govori o tome da smo društveno odgovorni i da čuvamo svoju tradiciju, istoriju, kao i pismo. Drago mi je što smo se na sednici Skupštine grada svi složili oko toga, što znači da sve te razlike između političkih grupa mogu da se smanje – rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da to nije jedina tačka na sednici gradskog parlamenta oko koje su se svi složili, dodajući da se došlo do konsenzusa i oko naknada za porodilje, što je i bila njegova lična inicijativa.

To govori da razmišljamo o populacionoj politici i da moramo misliti o našoj budućnosti. Jednokratna pomoć za treće dete od 30.000 dinara, pored svih drugih olakšica koje se dobijaju od republike, jeste velika za te porodice – istakao je Radojičić.

Grad Beograd grb

Govoreći o velikim projektima, metrou, novom mostu, Radojičić se dotakao i projekta „Tiršova 2” i ovom prilikom istakao da se u ovom trenutku zna lokacija i da je raspisana fizibiliti studija, što znači da projekat ide u dobrom pravcu.Prema njegovim rečima, glavni koncept razvoja grada je izmeštanje industrijske zone i spuštanje grada na reke.Gradonačelnik Radojičić je posebno istakao da će insistirati na direktnom kontaktu sa građanima kako bi se upoznao sa njihovim problemima i pokušao da ih što pre reši.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA