Redovna godišnja sednica Skupštine Organizacije rezervnih vojnih starešina

U lazarevačkoj biblioteci održana je redovna godišnja sednica Skupštine Organizacije rezervnih vojnih starešina GO Lazarevac. Ova organizacija formirana je početkom 2016. godine godine a njeni članovi uključeni su u aktivnosti lokalne zajednice. Trenutno ova organizacija broji oko 45 aktivnih članova.

Na trećoj redovnoj sednici skupštine Organizacije RVS GO Lazarevac rezimirane su aktivnosti koje je organizacija realizovala u 2018. godini. U želji da aktivno učestvuju u radu lokalne zajednice, članovi ove organizacije upriličili su brojne programe ali i realizovali izložbe i promovisali knjigu o Balkanskim ratovima generala Živka Pavlovića, kaže za našu televiziju pukovnik u penziji, predsednik organizacije Branislav Anočić.

Branislav Anočić, predsednik organizacije
Branislav Anočić, predsednik organizacije

Kao dobrovoljno, nevladino, neprofitno i nestranačko udruženje ova organizacije za cilj ima pomoć u ostvarivanju zajedničkih i opštih interesa u oblasti odbrane, bezbednosti, zaštite i spasavanja ljudi i materijalnih dobara. Po rečima pukovnika predsednika organizacije učešće u radu lokalne zajednice je možda i nedovoljno.

Zadatak ove organizacije je i popularizacija vojnog poziva i upoznavanje građanstva sa vojskom. Važnost postojanja jedne ovakve organizacije je i pružanje neophodne pomoći stanovništvu i delovanje tokom elementarnih nepogoda ili različitih kriznih situacija, kaže pukovnik u penziji Anočić.

U ovoj godini organizacija će nastaviti svoje redovne aktivnosti a u planu je izdavanje knjige i o generalu Pavlu Jurišiću.

Organizacija RVS GO Lazarevac trenutno broji oko 45 članova. Važni su činioci naše zajednice jer obeležavajući važne istorijske datume, neguju našu tradiciju i čuvaju od zaborava herojska dela naših predaka.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *