Usvojen predlog programa Saveta za poljoprivredu GO Lazarevac

Veće GO Lazarevac usvojilo je Predlog programa Saveta za poljoprivredu u okviru kojeg su i dve bitne stavke za poljoprivrednike u našoj opštini. U okviru predloga biće formirana Matična služba u ovčarstvu a deo novca iz budžeta biće odvojen i za rad Kancelarije za poljoprivredu, čije je osnivanje dalo izuzetne rezultate. Za poljoprivrednike iz Lazarevca biće organizovana i poseta renomiranim farmama, brojna predavanja a kao podrška poljoprivrednicima nastaviće sa radom i SMS servis, rekao je za RTV GEM Nenad Bačanac, član Veća zadužen za poljoprivredu.

U prethodnoj godini u GO Lazarevac bilo je 350 novih umatičenih grla ovaca. Formiranjem Matične službe u ovoj oblasti mnogo će pomoći samim poljoprivrednicima jer će im na raspolaganju biti inženjer stočarstva koji će im pomoći da apliciraju na republičke i gradske podsticaje.

Ovčarstvo je grana poljoprivrede koja je u ekspanziji u našoj opštini i zato ne čudi što se iz godine u godinu povećava broj grla. Subvencija od 7000 dinara po umatičenoj ovci, dovoljno je da pokrije troškove hrane i veterinarsku negu, kaže Nenad Bačanac.

U poslednje vreme poljoprivredni prozvođači izkazali su želju da proveravaju kvalitet mleka. Opština Lazarevac kupila je uređaj za proveru kvaliteta mleka a poljoprivrednim proizvođačima na raspolaganju je svakog petka u Kancelariji za poljoprivredu.

Savet za poljoprivredu predložio je programom i da se deo novca iz budžeta opredeli za rad Kancelarije za poljoprivredu.

Javni pozivi za subvencije iz oblasti stočarstva, pčelarstva, voćarstva i povrtarstva, nabavku poljoprivredne mehanizacije

Za poljoprivrednike iz Lazarevca biće organizovana i poseta renomiranim farmama, brojna predavanja a kao podrška poljoprivrednicima nastaviće sa radom i SMS servis, rekao je za RTV GEM Nenad Bačanac, član Veća zadužen za poljoprivredu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA