BeogradVesti

Rekonstrukcija glavne bolničke zgrade KBC „Dragiša Mišović”

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor KBC „Dr Dragiša Mišović – Dedinje” Radisav Šćepanović obišli su radove na rekonstrukciji glavne bolničke zgrade ovog centra. Vrednost radova je oko 14 miliona evra.

Premijerka Ana Brnabić podsetila je da su nedavno završeni radovi u Kliničkom centru „Niš”, te da se nakon tog nastavljaju ostali važni projekti. Prema njenim rečima, zabrana zapošljavanja je pogodila zdravstveni sektor u smislu administracije, ali je od 2014. godine u tom sektoru zaposleno više od 8.000 medicinskih radnika i odobreno je više od 5.500 specijalizacija.

Uz podršku Evropske investicione banke, idemo i na klinički centar Srbije, klinički centar Vojvodine u Novom Sadu, klinički centar Kragujevac i pored toga još sedam važnih klinika među kojima je i KBC „Dr Dragiša Mišović“. Velike investicije u zdravstvu Srbije, to je ono što je važno da bi zadržali naše lekare, medicinske radnike i sestre da ostaju u Srbiji. – rekla je premijerka.

Nikodijević je rekao da pet godina posle požara u ovoj ustanovi niko nije ulagao u njenu rekonstrukciju i tek su 2014. godine počeli investicioni radovi na rekonstrukciji izgorelog dela bolnice.

Prema njegovim rečima, stavljanjem punog kapaciteta ove ustanove u funkciju, zdravstvena zaštita će biti na veoma visokom nivou. Kako je naglasio Nikodijević, opredeljenje ove gradske vlasti poslednje četiri godine jeste kvalitetna i svima dostupna zdravstvena zaštita.

Ministar Lončar je kazao da je nefunkcionisanje bolnice „Dragiša Mišović” poremetilo zdravstveni sistem u Beogradu i okolini. On je zahvalio Gradu Beogradu, turskoj agenciji TIKA i američkoj ambasadi koji su dali doprinos da se rekonstruiše deo bolnice.

Zlatibor Lončar
Zlatibor Lončar

Po prvi put su obezbeđena sva sredstva da se ovo završi do kraja. Ne samo da se završi ovaj objekat, nego da dobije komplet opremu. – rekao je Lončar.

Direktor KBC „Dr Dragiša Mišović – Dedinje” Radisav Šćepanović rekao je da je Grad Beograd 2014. godine finansirao deo radova posle višegodišnjih obećanja da će bolnica koja je pre više od osam godina izgorela biti završena.

Kako je objasnio, u pitanju je zgrada koja je „srce” bolnice „Dragiša Mišović”, a u kojoj se nalaze klinike za hirurgiju, internu medicinu sa pet operacionih sala, intezivnim negama, koronarnim jedinicama. U ovoj zgradi će se ubuduće nalaziti i angio-sala, ali i vrhunska oprema.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA