BeogradLazarevacVesti

Rekordan broj dece na opštinskom prvenstvu u šahu

Opštinsko prvenstvo osnovnih škola sa teritorije opštine Lazarevac u šahu održano je treću godinu zaredom u područnom odeljenju Osnovne škole „Vojislav Voka Savić“ u Šopiću. Organizator takmičenja je Šahovski klub Kolubara a učešće na prvenstvu uzelo je 83 takmičara, 72 dečaka i 11 devojčica od prvog do osmog razreda. Najbolji sa prvenstva plasiraće se na Gradsko takmičenje koje će biti organizovano u martu mesecu.

Prvenstvo u šahu

U organizaciji Šahovskog kluba Kolubara održano je Opštinsko prvenstvo osnovnih škola sa teritorije opštine Lazarevac u šahu. Učešće na prvenstvu uzelo je 83 takmičara a ove godine čak 11 devojčica prijavilo se na takmičenje. Slađana Nedeljković, direktorka Šahovskog kluba Kolubara kaže da su zadovoljni brojem učesnika i da je ovih dana šah u ekspanziji u našem gradu.

Slađana Nedeljković
Slađana Nedeljković

Igralo se sedam kola, tempo igre bio je 15 minuta po igraču a prva tri mesta idu direktno na gradsko takmičenje koje će biti održano u martu mesecu.

Domaćin opštinskog takmičenja u šahu već tri godine zaredom je područno odeljenje Osnovne škole „Vojislav Voka Savić“ u Šopiću. Direktor škole Nenad Živanović napomenuo je da bi sve škole trebale da imaju šahovku sekciju kako bi se interesovanje za šah „proširilio“ i na decu koja nisu članovi Šahovskog kluba.

Nenad Živanović
Nenad Živanović

Šahovski klub Kolubara nedavno je osnovao i žensku sekciju, u cilju promovisanja ovog sporta u Lazarevcu a po prvi put na ovom takmičenju bilo je čak 11 devojčica.

Teška borba vodila se među dečacima koji šah igraju od malena. Mnogi su se spremali za ovo takmičenje danima unazad i dodaju da je neophodno prepoznati koji naredni potez će protivnik upotrebiti kako bi ga u što kraćem roku pobedili.

Najbolji šahisti sa Opštinskog prvenstva plasiraće se na Gradsko takmičenje koje će biti održano u martu mesecu.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA