BeogradLazarevacPoljoprivredaVesti

Rekordan broj prijava lazarevačkih poljoprivrednika za podsticaje Grada Beograda

Na Javni poziv za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede, koji je raspisao Sekretarijat za privredu Grada Beograda i koji je trajao do 2. aprila, prijavio se rekordan broj poljoprivrednih proizvođača sa teritorije Gradske opštine Lazarevac. Za ovu godinu na gradski poziv se prijavilo više od 300 gazdinstava.

Izložba poljoprivredne mehanizacije

Svake godine sve je veći broj poljoprivrednih gazdinstava koji apliciraju za podsticaje Grada Beograda. Na Javni poziv, koji je završen 2. aprila, pristiglo je više od 300 aplikacija sa teritorije Gradske opštine Lazarevac, izjavio je član Veća Nenad Bačanac. Najviše prijava je bilo, kao što se i očekivalo, za nabavku mehanizacije.

Nenad Bačanac
Nenad Bačanac

Za pčelarstvo, koje je na teritoriji opštine Lazarevac veoma razvijeno, prijavilo se više od 100 pčelara. Stočarstvo je tokom pandemije koronavirusa najviše pogođeno, ali je i pored toga pristiglo oko 10 prijava za subvencije.

Pčelinje košnice

Od prvog januara 2021. godine stupio je na snagu novi zakon o porezivanju imovine, po kojem svi objekti korišćeni za primarnu poljoprivrednu proizvodnju ne podležu oporezivanju. To podrazumeva da gazdinstvo može legalizovati pomoćne objekte koji služe za uzgoj stoke ili skladišta za žitarice, bez novčane nadoknade, izjavio je član Veća Gradske opštine Lazarevac zadužen za poljoprivredu Nenad Bačanac.

Za sve dodatne informacije poljoprivredni proizvođači mogu da se obrate Kancelariji za poljoprivredu, na broj telefona 011 – 8126 991.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA