BeogradLazarevacVesti

Remont „vedričara“ sa Tamnave – Zapad u završnoj fazi

Na Tamnavi – Zapadno polje u toku je remont „vedričara“, i ovi radovi su ušli u završnu fazu. Investiciona opravka započeta je 1. jula, kada je zaustavljen bager, i otpočelo njegovo čišćenje, koje je urađeno u najkraćem roku. Ovaj remont je obimniji nego oni iz prethodnih godina. Završeno je skidanje pogonske zvezde za oba pogona, zamenjen je kugliban i sanirani elementi uške, kako ne bi došlo do pucanja konstrukcije. Puštanje u rad ovog bagera planiran je za 5. avgust.

Remont vedričara na Tamnavi Zapad

U toku je remont bagera „vedričara“ na Tamnavi – Zapadno polje, a radovi, koji su počeli 1. jula, ušli su u završnu fazu. Na početku remonta, u kratkom roku je izvršeno čišćenje „vedričara“. U sklopu remonta, završeno je skidanje pogonske zvezde za oba pogona, sanirani elementi uške i zamenjen kugliban.

Ovaj remont je obimniji nego prethodnih godina, rekao je pomoćnik upravnika Mašinske službe za preventivno održavanje Goran Radivojević. Dodao je da su najveći deo posla uradili zaposleni u Kolubari Metal.

Bager vedričar

Kada je u pitanju proizvodnja, ona je u proteklih sedam meseci bila iznad plana. Zbog velike potrebe za ugljem, zaposleni će se truditi da remont na Drobilani bude što kraći i da se izvrši parcijalno, izjavio je pomoćnik upravnika za mašinsko održavanje kopa Tamnava – Zapadno polje Zoran Pažinović.

PK Tamnava Zapadno polje

Ovi radovi, koji teku planiranom dinamikom, od velikog su značaja, jer je bager „vedričar“ veoma važan za proces proizvodnje uglja na Površinskom kopu Tamnava – Zapadno polje. Bager „vedričar“ će biti pušten u rad u petak, 5. avgusta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA