BeogradLazarevacSportVesti

Košarkaški klub Rudar posetio trener iz SAD

Košarkaški klub Rudar iz Lazarevca osnovan je pre mesec dana. Njegov osnivač je proslavljeni košarkaš Nikola Simić koji je nedavno završio profesionalnu karijeru, ali je, kao što je i obećao, ostao u ovom sportu, u cilju da omasovi košarku i svoje ogromno iskustvo prenese na decu, sa kojom radi duži niz godina. U klubu treniraju četiri kategorije igrača, mlađi pioniri, pioniri, škola i školica košarke. Njih je posetio Nemanja Jovanović, inače Lazarevčanin, koji je već sedam godina trener u koledž košarci u Sjedinjenim Američkim Državama. On je igračima i trenerima preneo svoja iskustva i delio savete kroz edukativno – pokazni trening.

KK Rudar

Već mesec dana postoji Košarkaški klub Rudar, čiji je osnivač poznati košarkaš Nikola Simić, koji je nedavno završio svoju profesionalnu karijeru. Ipak, kao što je i obećao, ostao je u ovom sportu, u nameri da najmlađima prenese svoja iskustva i znanje, uz pomoć svojih saradnika, a sada trenera u najmlađem klubu u Lazarevcu.

Nikola Simić, Žarko Simić i Nemanja Jovanović
Nikola Simić, Žarko Simić i Nemanja Jovanović

Klub je posetio Nemanja Jovanović, koledž trener u Sjedinjenim Američkim Državama, koji je ovom prilikom za igrače i trenere održao edukativno – pokazni trening. Nikola nam je pojasnio kako je došlo do saradnje i najavio još ovakvig događaja.

Da Košarkaški klub Rudar ima velike ambicije, potvrdio je jedan od trenera i koordinator kluba Žarko Simić, rođeni brat Nikole Simića.

Trening KK Rudar

Mladim košarkašima Rudara Nemanja Jovanović je poručio da mnogo treniraju i da rade individualne treninge kako bi poboljšali svoju tehniku.

KK Rudar

Ambicije su velike, želja da se deci prenesu ogromna iskustva i ljubav prema sportu ne jenjava, pa se sa pravom može reći da je pred Košarkaškim klubom Rudar svetla budućnost.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA