BeogradLazarevacVesti

Rezerve krvi dvodnevne, nedostaju negativne krvne grupe

Crveni krst Lazarevac i Institut za transfuziju krvi Srbije organizovali su redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u Centru za kulturu Lazarevac. Dušan Serafimović iz Instituta za transfuziju krvi Srbije kaže da se Lazarevčani uvek odazovu ovim akcijama u velikom broju i da će naredna biti održana 15. marta u prostorijama Udruženja „Ujedinjeni za Lazarevac“. Dodaje da su rezerve krvi dvodnevne i da nedostaju sve jedinice, posebno negativne krvne grupe. Apeluje na građane da se odazovu svim akcijama i daju svoj doprinos u ovoj humanoj misiji.

U Lazarevcu je održana još jedna uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi, koju su organizovali Crveni krst Lazarevac i Institut za transfuziju krvi Srbije. U prostorijama Centra za kulturu Lazarevac prikupljeno je preko 60 jedinica dragocene tečnosti a Dušan Serafimović, predstavnik Instituta za transfuziju krvi Srbije, izrazio je zadovoljstvo velikim odzivom Lazarevčana na ovu humanitarnu akciju. On ističe da Lazarevčani uvek pokazuju izuzetnu solidarnost i da će naredna akcija biti održana 15. marta u prostorijama Udruženja „Ujedinjeni za Lazarevac“.

Serafimović je takođe naglasio da su rezerve krvi dvodnevne i da nedostaju sve jedinice, posebno naglašavajući potrebu za negativnim krvnim grupama. Apelovao je na sve građane da se odazovu budućim akcijama i daju svoj doprinos u očuvanju zaliha krvi i spasavanju života.

Po broju prikupljenih jedinica krvi Lazarevac je prva opština u Srbiji a iz godine u godinu raste broj dobrovoljnih davaoca. Dušan Serafimović još jednom je zahvalio svim Lazarevčanima ali i Crvenom krstu Lazarevac na doprinosu koji pružaju u ovoj humanoj misiji.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA