ŠAPIĆ: Svakom detetu i prosvetaru vaučer od 6.000 dinara, rebalans budžeta racionalan i bez nepotrebnih troškova

Oko 400.000 roditelja i zaposlenih u beogradskim vrtićima i školama dobiće za novogodišnje praznike vaučere od po 6.000 dinara za kupovinu sportske opreme, školskog pribora te stvari za bebe – odlučeno je na jučerašnjoj sednici Gradske skupštine. Grad je od juče bogatiji za dva nova preduzeća – JKP “Naplata prevozne usluge” i “Beogradski park”, a rebalansom je utvrđeno da je u prestoničkoj kasi više nego što je bilo planirano, čak 173,4 milijarde dinara.
Aleksandar Šapić (Foto/ Beo info)
Aleksandar Šapić (Foto/ Beo info)

Odluke koje su donete Šapić naziva “istorijskim” za grad Beograd, te da je sednica prekretnica u funkcionisanju prestonice. On veruje da kada ove odredbe zažive, naš glavni grad više neće biti isti, a da će njegovi stanovnici biti privilegovani građani u ovom delu Evrope.

Na pitanje gde je nađen novac za rebalans budžeta, Šapić je rekao da su ga “iskopali” iz nepotrebnih troškova u gradskim preduzećima i sekretarijatima.

– Nastojali smo da maksimalno “skrešemo” troškove, da ih racionalizujemo i da nađemo novac za stvari koje su bile neophodne, kao što je plaćanje nafte koju niko iz GSP nije platio do vaučera za decu i zaposlene u prosveti. Postojali su razni troškovi poput konsultantskih usluga, paušalnih ugovora sa advokatskim kancelarijama, ozonjavanje autobusa GSP za šta i danas ne znam šta to tačno znači.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “ŠAPIĆ: Svakom detetu i prosvetaru vaučer od 6.000 dinara, rebalans budžeta racionalan i bez nepotrebnih troškova

  • 8. novembra 2022. at 08:27
    Permalink

    Postovani ja radim u privatnom vrticu, da li mi zaposleni imamo pravo na vaucer od 6000. Znam da deca zaposlenih dobijaju, ali radnici u privatnom vrticu nisu obavesteni da li imaju pravao na besplatne vaucere. Tako samo dobili odgovor od poslodavca, ocekujem odgovor. Pozdrav

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA