BeogradLazarevacVesti

Sindikat EPS-a: Nije postignut dogovor, najavljena radikalizacija protesta

Protest predstavnika Sindikata EPS-a i zaposlenih povodom blokade računa Fonda solidarnosti, održan je danas ispred glavne filijale banke Poštanske štedionce u Beogradu. Nakon osam meseci nezakonite blokade računa Fonda solidarnosti Sindikata EPS-a od strane banke Poštanske štedionice i niza bezuspešnih pregovora sa rukovodstvom banke, Sindikat radnika EPS-a doneo je odluku da organizuje protest ispred pomenute banke u Beogradu. Protestu je, prema rečima organizatora, prisustvovalo oko 500 radnika ali i dalje nije rešen problem blokade računa. Predsednik Sindikata Kolubare Radosav Krsmanović u fono izjavi za RTV GEM rekao je da i nakon sastanka sa direktorom banke Bojanom Kekićem i njegovim saradnicima nije postignut dogovor a račun odblokiran. Krsmanović je rekao da će Sindikat EPS-a radikalizovati proteste a na koji način, biće poznato u utorak nakon sednica Izvršnih odbora koji će biti održane u svim sindikalnim organizacijama.

Račun Fonda solidarnosti u blokadi je od 06. januara ove godine a za to vreme radnici EPS-a bili su onemogućeni da ostvare svoja prava, pa je protest legitiman način da radnici dobiju ono što im pripada po zakonu, kaže Radosav Krsmanović i najavljuje radikalizaciju protesta.

Najavljeni protesti nemaju nikakvu političku konotaciju, kaže Radosav Krsmanović predsednik Sindikata Kolubare i dodaje da ako račun ne bude odblokiran, sindikat će radikalizovati proteste. Na koji način će protesti biti nastvaljeni biće poznato tokom sutrašnjeg dana nakon zajedničkog dogovora predstavnika svih sindikalnih organizacija a javnost i radnici na vreme će biti upoznati sa daljim koracima koje će sindikat preduzeti po pitanju rešavanja ovog problema.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA