BeogradLazarevacVesti

Sindikat EPS-a: Obustava rada na drobilani na Tamnavi-Istočno polje

Nakon neuspelih pregovora sa direktorom banke Poštanska štedionica i predstavnicima Vlade, Sindikat radnika EPS-a najavio je obustavu rada u trajanju od 120 minuta za četvrtak 31. avgust u periodu od 08 do 10 časova. Radnici će u tom periodu blokirati odvoz uglja ka TE „Nikola Tesla“ u Obrenovcu na lokaciji utovarno mesto drobilana na Tamnavi-Istočnom polju. Predstavnici sindikata kažu da zahtevaju deblokadu računa Fonda solidarnosti, potpisivanje kolektivnog ugovora i kontinuitet prijema radno angažovanih preko PRO TENT-a u stalni radni odnos. Ukoliko ne bude postignut dogovor, protesti će biti nastavljeni i radikalizovani rekli su za RTV GEM Branko Krsmanović, predsednik Sindikata EPS-a i Radosav Krsmanović, predsedik Sindikata Kolubare.

Protest predstavnika Sindikata EPS-a i zaposlenih povodom blokade računa Fonda solidarnosti, održan je 21. avgusta ispred glavne filijale banke Poštanske štedionice u Beogradu. Nakon osam meseci nezakonite blokade računa Fonda solidarnosti Sindikata EPS-a od strane banke Poštanske štedionice i niza bezuspešnih pregovora sa rukovodstvom banke ali i predstavncima Vlade RS,  Sindikat radnika EPS-a doneo je odluku da organizuje novi protest.

Račun Fonda solidarnosti u blokadi je od 06. januara ove godine a za to vreme radnici EPS-a bili su onemogućeni da ostvare svoja prava. Nakon pregovora doneli smo odluku da ovaj put blokiramo prozvodni proces i to ćemo učini na dva sata, zato pozivam radnike da u što većem broju dođu u četvrtak u pola osam u Kalenić i pruže nam podršku, kaže za RTV Gem Radosav Krsmanović, predsednik Sindikata Kolubare.

Radnici će u periodu od 08 do 10 časova blokirati odvoz uglja ka TE „Nikola Tesla“ u Obrenovcu na lokaciji utovarno mesto drobilana na Tamnavi-Istočno polje. Predstavnci sindikata kažu da zahtevaju deblokadu računa Fonda solidarnosti, potpisivanje kolektivnog ugovora i kontinuitet prijema radno angažovanih preko PRO TENT-a u stalni radni odnos.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA