BeogradKulturaLazarevacObrazovanjeVesti

Škola „Knez Lazar“ najbolja na reviji dečijih dramskih grupa

Na sceni Centra za kulturu Lazarevac održana je revija dečijih dramskih grupa u okviru 34. Međunarodnog festivala humora za decu. Ove godine odigrane su četiri predstave, a pored učenika osnovnih škola „Dule Karaklajić“ i „Knez Lazar“, publici su se predstavili gosti iz Pačetina, iz Hrvatske i Pljevalja iz Crne Gore. Tročlani žiri ove godine za najbolju predstavu proglasio je komad „Pobuna u biblioteci“ koju su izveli učenici Osnovne škole „Knez Lazar“.

Revija dečijih dramskih grupa

Revija dečijih dramskih grupa, u sklopu 34. Međunarodnog festivala humora za decu održana je na sceni Centra za kulturu Lazarevac. Ove godine učestvovale su osnovne škole „Dule Karaklajić“ i „Knez Lazar“ i gosti iz Crne Gore i Hrvatske. Po tradiciji, žiri je dodelio nagrade u više kategorija, među kojima su najbolja muška i ženska uloga, sporedne uloge, priznanje za koreografiju i mnoge druge.

Učenici škole Knez Lazar

Odlukom žirija, najbolja predstava je „Pobuna u biblioteci“ koju su izveli učenici dramske sekcije škole „Knez Lazar“.

Nagrade su u ime Gradske opštine Lazarevac dodelili članovi Veća Jovana Davidovac i Nikola Marinković. Pozdravljajući sve učesnike, Marinković je pozvao sve mlade glumce da budu gosti festivala i naredne godine.

Dodela nagrada

Stručni žiri ovogodišnje revije dečijih dramskih grupa bili su glumac Danilo Petrović, kostiomograf Sonja Kotorčević i scenograf Nevena Šurlan.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA