BeogradLazarevacVesti

Škola u Junkovcu u novom sjaju

Nakon dva meseca OŠ „Slobodan Penezić Krcun“ u potpunosti je rekonstruisana. Škola ove godine slavi 149 godina od osnivanja a obimni radovi koji su izvršeni na ovom objektu učenicima, nastavnom i nenastavnom osoblju omogućili su najbolje uslove za rad. Predsednik opštine Bojan Stević sa svojim saradnicima obišao je školu u Junkovcu i rekao ovom prilikom da će u narednim danima biti urađen i novi teren sa multifunkcionalnom podlogom. Objekat matične škole u Junkovcu izgrađen je 1966. godine i osim zamene stolarije pre 20 godina, nije bilo značajnijih ulaganja do sada, podsetio je predsednik.

Objekat OŠ „Slobodan Penezić Krcun“ u Junkovcu pre samo dva meseca izgledao je ovako. Nakon dva meseca intenzivnih radova, Osnovna škola „Slobodan Penezić Krcun“ u potpunosti je rekonstruisana, označavajući početak nove ere u obrazovnom putovanju ove institucije. Sa slavnom istorijom koja se proteže 149 godina unazad, škola sada sjaji u novom ruhu, pružajući učenicima, nastavnom osoblju i nenastavnom osoblju najbolje moguće uslove za rad i učenje.  Predsednik opštine Bojan Stević, zajedno sa svojim saradnicima posetio je školu u Junkovcu. Tom prilikom, izrazio je zadovoljstvo zbog završenih radova, ističući da je ovo ulaganje od vitalnog značaja za lokalnu zajednicu i buduće generacije. „Ova škola predstavlja temelj naše zajednice već gotovo jedan i po vek. Stoga smo odlučili da uložimo u njen potpuni preobražaj kako bismo osigurali da svaki učenik ima pristup modernim i bezbednim učionicama“, rekao je Stević.

Milena Simić, direktorka škole izrazila je zahvalnost predsedniku opštine i njegovom timu što su radovi na ovom objektu završeni u rekordnom roku.

Radovi ne podrazumevaju samo na unutrašnjost zgrade. Predsednik opštine je najavio i izgradnju novog terena sa multifunkcionalnom podlogom, pružajući tako dodatne mogućnosti za sportske aktivnosti i rekreativne programe. Očekuje se da će obnova OŠ „Slobodan Penezić Krcun“ služiti kao primer kako ulaganje u obrazovanje može uticati na celu zajednicu, i najavio rekonstrukciju škole „Sveti Sava“ u Velikim Crljenima i krov na objektu OŠ „Dule Karaklajić“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA