BeogradHranaLazarevacPićeVesti

Svetosavski obrok od srca UG Ujedinjeni za Lazarevac

U organizaciji udruženja građana „Ujedinjeni za Lazarevac“, još jedna u nizu humanitarnih akcija pod nazivom „Svetosavski obrok od srca“, održana je ispred marketa „Tamara“, u Mesnoj zajednici Šopić. Korisnicima socijalne pomoći podeljeni su paketi osnovnih životnih namirnica, kao i topli obroci. Ovu inicijativu su podržali brojni sponzori, pre svega picerije, pekare i ugostitelji.

Svetosavski obrok od srca

Humanitarna akcija „Svetosavski obrok od srca“ održana je treći put u Lazarevcu u organizaciji udruženja Ujedinjeni za Lazarevac. Organizovana je ispred marketa „Tamara“, u Mesnoj zajednici Šopić. Sugrađanima sa lošijom ekonomskom situacijom i korisnicima socijalne pomoći deljeni su artikli osnovnih životnih namirnica i topli obroci. I ova akcija izazvala je veliko interesovanje i pored nešto hladnijeg vremena, a sprovedena je uz pomoć humanih ljudi, istakla je, članica omladinske mreže Katarina Doganjić.

Svetosavski obrok od srca

Manifestacija “Svetosavski obrok od srca“ nastala je sa idejom da praznike učini lepšim, obraduju one koji nisu u mogućnosti da sebi obezbede bogatu trpezu, počaste svoje sugrađane ali i ispune srca onima koji  žele da svoje lepe, porodične trenutke upotpune humanošću.

Svetosavski obrok od srca

Udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac“ pokrenulo je ovu akciju uz pomoć brojnih sponzora ali i građana Lazarevca, rekla je Katarina Doganjić.

„Danas mi mislimo na njih i tu smo da obezbedimo porodicama obrok kakav zaslužuju. Zadovoljstvo nam je da svi danas budu zadovoljni. Pored članova našeg udruženja sa nama su i ljudi humanog srca i hvala im puno. Mi smo danas tu da darujemo topli obrok, osnovne životne namirnice i zimnicu ljudima kojima je to neophodno. Prvenstveno su to korisnici socijalne pomoći i osobe koje su lošije materijalne situacije, ali naravno da su svi dobro došli kojima je potrebna naša pomoć i podrška.“

Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koju podržavaju. Reč je o velikim i kontinuiranim akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi, akciji “Čep za hendikep“, kao i prikupljanju neophodnog novca za lečenje onih koji se bore sa najtežim bolestima. Udruženje nastavlja svoje humane misije i tokom ove godine. Naredna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi biće sprovedena 4. marta, ispred prostorija udruženja.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA