SLAVKO GAK: Ove godine bez liste čekanja u vrtićima

Grad Beograd će u septembru, prvi put otkad postoji predškolsko obrazovanje dece postati grad bez liste čekanja u prioritetu, izjavio je gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.
Slavko Gak,  gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu
Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu

Imaćemo više od 80.000 dece u vrtićima dok je pre samo nekoliko godina, 2012. godine bilo upisano oko 46.000 dece što je obuhvat predškolskim obrazovanjem od tek 43 odsto – rekao je Gak.

Konkurs za upis dece u predškolske ustanove na teritoriji Beograda počinje 8. aprila. Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak je poručio da u novi konkurs Grad ulazi sa oko 8.000 slobodnih mesta, ali da treba računati i na oko 3.000 novih mesta koja će se u državnim vrtićima otvoriti do kraja godine.

Gak je istakao da je nakon što je Vlada Srbije odobrila dodatna sredstva za subvencionisanje boravka dece i u privatnim vrtićima u kojima Grad u ovom trenutku sufinansira boravak oko 17.000 dece, izdato dodatno još oko 1.400 odbijenica sa kojima se refundacija može ostvariti.

On je objasnio i da su roditelji koji su ovo pravo već ostvarili trajni vlasnici odbijenice odnosno da se sa novom radnom godinom u septembru njihova rešenja o refundaciji automatski obnavaljaju i za narednu godinu.

Uoči početka konkursa za mesta u državnim vrtićima koji počinje 8. aprila, Gak je apelovao na roditelje da iskoriste mogućnost elektronskog podnošenja zahteva i poručio da je direktore predškolskih ustanova u Beogradu na današnjem sastanku pozvao da obezbede maksimalnu transparentnost procesa i pruže sve neophodne informacije roditeljima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA