Vesić: Za četiri godine u Barajevu urađeno 70 km vodovoda

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda završila je izradu projekta i počela radove na postavljanju vodovodne mreže u naseljima Arnajevo i Rožanci, u opštini Barajevo. Dužina vodovodne mreže koja se gradi iznosi 20,3 kilometra u Arnajevu i 13,3 kilometra u Rožancima. Vrednost projektovanja i izgradnje je 72,2 miliona dinara, a radovi će biti završeni na jesen ove godine. Izvođač je firma “Devix“ Lazarevac. Radove su obišli zamenik gradonačelnika Goran Vesić predstavnici GO Barajevo i Lazarevac.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić precizirao je da je Grad Beograd izdvojio oko 72 miliona dinara da se uradi 20,3 kilometra vodovodne mreže u Arnajevu i oko 13,3 kilometra u Rožancima. On je precizirao da će nakon završenih radova na ovoj lokaciji biti priključeno oko 500 domaćinstava i to u prvom mahu na magistralni cevovod.

Goran Vesić
Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda

Osim ova 33 kilometra rađeno je još i u Lisoviću i Beljini, tako da je u poslednje četiri godine na teritoriji Barajeva urađeno i do 70 kilometara vodovodne mreže. Preostaje nam selo Manić, gde će biti izgrađen rezervoar, što je trenutno u fazi projektovanja. Kada bude i to završeno, moći ćemo da kažemo da sva naseljena mesta u Barajevu imaju vodu, što je velika stvar i na šta sam veoma ponosan – istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je najavio da je u fazi projektovanja i rezervoar Dubrava koji se nalazi u Lisoviću i koji je važan jer će se visinski pokriti određeni delovi ovog sela, a rezervoar će koristiti i delovi opštine Sopot, odnosno domaćinstva koja se nalaze na samoj granici dve opštine. Kada se u Arapovcu bude završio rezervoar, pokriće se sedam naseljenih mesta sa teritorije Lazarevca, čime će se pokazati da ni oni nisu zaboravljeni, istakao je Vesić.

Predsednik opštine Barajevo Slobodan Adamović je izrazio je zadovoljstvo što u se ovoj opštini ispunjavaju prethodno data obećanja. On kaže da mu pričinjava veliko zadovoljstvo što se u opštini Barajevo svaki dan nešto radi i da će tako biti u u budućnosti.

Slobodan Bata Adamović, predsednik GO Barajevo
Slobodan Bata Adamović, predsednik GO Barajevo

Pokazujemo koliko smo odgovorna vlast i koliko vodimo računa o svojim građanima. Uskoro krećemo sa gasifikacijom Barajeva, što je dokaz da se na našoj opštini stalno gradi i da će tako biti i ubuduće – rekao je Adamović.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić zahavalio je Gradu Beogradu na veoma dobroj saradnji. Pored veoma dobre saradnje sa gradom, probleme zajednički rešavamo i sa susednom opštinom Barajevo na korist svih naših stanovnika – kazao je Bojan Sinđelić.

Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac
Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac

Završetkom vodovoda koji stiže sa teritorije opštine Barajevo, rešavamo severoistočni deo naše opštine i pet sela tog područja će dobiti vodu – kazao je Bojan Sinđelić.

Vrednost radova je 72,2 miliona dinara, izvodi ih preduzeće Devix iz Lazarevca a radovi će biti završeni na jesen ove godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA