BeogradLazarevacVesti

Spektakularni koncert ansambla Ruskog državnog instituta za kulturu iz Belgoroda

Manifestacija “Dani Lazarevca“ organizovana povodom Vidovdana – dana GO Lazarevac završena je spektakularnim koncertom ansambla Ruskog državnog instituta za kulturu i umetnost uz pratnju orkestra Instituta iz Belgoroda i ansambla “Melodija“ u lazarevačkom centru za kulturu.

Tokom plesnog spektakla, kroz izvođenje raznovrsnih plesnih scena i kola, oduševljenoj publici uz zvuke ruske muzike, devojke i mladići u nošnjama kretale su se scenom stvarajući atmosferu prave ruske bajke.

Boravkom prijatelja iz Rusije nastavljena je višegodišnja uspešna saradnja između GO Lazarevac, odnosno muzičke škole “Marko Tajčević“ i Ruskog državnog instituta za kulturu i umetnost iz Belgoroda.

Kao dobri domaćini Lazarevčani su prijateljima iz Belgoroda omogućili da upoznaju sve turističke i kulturne znamenitosti kako naše opštine tako i ovog regiona.

Veličanstvenu tradiciju, moćnu energiju, strasne plesove i impresivan vizuelni doživljaj  ruskog narodnog folklora prenet ja na scenu lazarevačkog Centra za kulturu, a ovaj spektakularni koncert je ostavio bez daha lazarevačku publiku. Na kraju ostala je samo žal što vremenski uslovi nisu dozvolili organizaturu da ispuni plan i ovakav koncert organizuje na bini kod Rudarske česme na poklon sugrađanima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA