Srpski reprezentativac Stefan Birčević: U slobodno vreme najviše sa porodicom

Košarkašu i srpskom reprezentativcu Stefanu Birčeviću završio se profesionalni ugovor sa klubom Telekom basket Bon. Gostujući u našem jutarnjem programu, Stefan ističe da ugovor sa nemačkom ekipom neće produžiti a da će za novi angažman još malo sačekati i prihvatiti najbolju ponudu. Ovaj Šopićanin ističe da mu je protekla sezona možda i najteža u karijeri jer je promenio dva kluba, ali ističe da je bila itekako uspešna na privatnom planu, jer se u januaru ostvario u ulozi oca.

Koliko god da mu je završena sezona bila duga i teška jer je promenio dva kluba, Stefan ima razloga da bude srećan jer je u januaru postao otac. Birčević ima iskustva igranja u Turskoj, Španiji, Nemačkoj a igrao je u ABA ligi a za sada nije doneo odluku u kojem klubu će nastaviti profesionalnu karijeru. U igri je više opcija pa će sa svojim timom doneti odluku za koji klub će igrati sledeće sezone.

Svetsko prvenstvo počinje 31. avgusta i održava se u Kini. Pripreme kreću 18. jula a Stefan se nalazi na širem spisku igrača koji će nastupiti na takmičenju. On kažu da mu sve medalje, naročito u dresu reprezentacije itekako znače.

Svoje slobodno vreme Stefan koristi da što više vremena posveti porodici a najviše sinu. Dok je u Lazarevcu Birčević se trudi da animira učenike nižih razreda kako bi se u što većem broju bavili sportom. On će tokom leta biti deo letnje škole košarke koju organizuje Košarkaški klub La basket. Birčević je iskoristio priliku da čestita La basketu ulazak u viši rang takmičenja i ekipi Kolubare prvoligaški status od naredne sezone.

Sa univerzitetskom reprezentacijom Srbije, Stefan Birčević osvojio je zlatnu medalju na Univerzijadi 2011. godine. Za seniorsku reprezentaciju Srbije je debitovao na Svetskom prvenstvu 2014. u Španiji i osvojio srebrnu medalju. Istu medalju je osvojio i na Olimpijskim igrama 2016. u Riju i na Evropskom prvenstvu 2017. godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA