BeogradLazarevacVesti

Stanje na putevima opštine Lazarevac

Sve saobraćajnice na teritoriji lazarevačke opštine su prohodne, a nadležne ekipe u stanju stalne pripravnosti rekao je za RTV GEM šef Štaba zimske službe GO Lazarevac Aleksandar Bulatović. Izuzetno niske temperature tokom noći otežale su rad na čišćenju i onemogućile delovanje agregata.
Stanje na putevima opštine Lazarevac
Aleksandar BUlatović

Prema informacijama Štaba za vanredne situacije tokom jutarnjih časova došlo je do manje saobraćajne nezgode čiji je uzrok klizav kolovoz u kojoj je učestvovao autobus saobraćajnog preduzeća “Lasta“.

Nakon celodnevnog snega i temerature ispod 0°C i tokom večeri i noći padao je umeren do jak sneg, stvarajući pokrivač visine do 10 cm. U toku noći temperature su bile u padu, a na teritoriji Lazarevca najniža izmerena bila je -10 stepeni. Pored snega i leda posao putarima posebno je otežavala smanjena vidljivost i olujni vetar koji je stvarao nanose.

Tokom ledenih dana u cilju bezbednosti, neophodni su lanci i zimska oprema, klizav kolovoz bio je uzrok manje saobraćajne nezgode tokom jutra.

Štab zimske službe kontaktirao je i nadležne službe Centra za socijalni rad u cilju pomoći staračkim i samačkim domaćinstvima, posebno u seoskom području.

Štab je spreman za pravovremeno i efikasno delovanje u slučaju ledene kiše, koja se prema prognozama meteorologa može očekivati do kraja nedelje, neophodan je izuzetan oprez na putevima, a starijim sugrađanima i hroničnim bolesnicima izlazak iz kuće se preporučuje samo u slučajevima preke potrebe.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA