LajkovacVesti

Studijsko putovanje lajkovačkih poljoprivrednika

U petak 29. septembra lajkovački poljoprivrednici, poljoprivredni stručnjaci i predstavnici rukovodstva opštine Lajkovac otputovali su na petodnevno studijsko putovanje u Sloveniju i Italiju.

Od 28. septembra do 1. oktobra posetiće Škofju Loku, Kobarid, Bibione, Trst, Padovu i Veturini. Planiran je obilazak poljoprivredne zadruge, mlekare, etno muzeja, poljoprivrednih gazdinstava koja se bave gajenjem goveda i preradom mleka, gajenjem svinja, gajenjem ovaca i preradom ovčje kože, obilazak vinarije…

krave

Na studijsko putovanje otišlo je 26 osoba, uglavnom mladih poljoprivrednika, predstavnici opštinskog rukovodstva i ljudi koji se u lokalnoj samoupravi zaduženi upravo za poslove vezane za poljoprivredu. Sredstva su obezbeđena iz agrarnog opštinskog budžeta, u okviru podrške za sprovođenje poljoprivredne politike u lokalnoj zajednici.

Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac, je ovim povodom naglasio da opština Lajkovac iz godine u godinu nastavlja trend uvećanja budžeta za poljoprivredu, a da ga posebno raduje što će lajkovački poljoprivrednici, po prvi put nakon 20 godina, imati priliku da razmene iskustva i da vide kako se poljoprivredom bave razvijene zemlje EU.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA