BeogradLazarevacObrazovanjeVesti

Tablet računare dobili osnovci u Junkovcu i Velikim Crljenima

Predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Stević obišao je sa saradnicima Osnovnu školu „Slobodan Penezić Krcun“ u Junkovcu i uručio 108 tableta učenicima od trećeg do šestog razreda i 23 laptop računara nastavnicima ove škole. Ovom prilikom tablete su dobili i učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ u Velikim Crljenima, ukupno 199 njih, kao i đaci iz dva područna odeljenja. Stević je izrazio nadu da će učenici ove tablet računare iskoristiti na najbolji mogući način i naglasio da će, u roku od dva, tri meseca u Junkovcu biti urađeno dečije igralište.

Rukovodstvo opštine Lazarevac u podeli tableta

Tablet računare za učenike trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda Osnovne škole „Slobodan Penezić Krcun “ iz Junkovca i dva područna odeljenja, uručio je predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević sa saradnicima. Ovom prilikom podeljeno je 108 tableta, a istovremeno su prosvetnim radnicima uručeni laptop računari, pa će đaci i nastavnici ove škole biti spremni za digitalnu nastavu.

Bojan Stević deli tablet računare

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je da je pokrenuto postupak ozakonjenja OŠ „Slobodan Penezić Krcun“. Istakao je da je ova obrazovna ustanova jedina na teritoriji opštine Lazarevac koja nije uknjižena. Ozakonjenjem ovog objekta otvara se mogućnost da se urade projekti za njegovu rekonstrukciju.

Direktorka Osnovne škole “ Slobodan Penezić Krcun “ Biljana Matijašević zahvalila se na donaciji i istakla da će laptop računari i tableti biti od velikog značaja u daljem obrazovanju učenika.

Tomioslav Rikanović, podela tablet računara

Zamenik predsednika Gradske opštine Lazarevac Tomislav Rikanović istakao je da su u prethodnih godinu dana uspeli da ozakone osnovnu školu u Velikim Crljenima čime su se stvorili preduslovi da u narednom periodu mogu da apliciraju za rekonstrukciju jednog dela škole. Rikanović je naglasio da u narednom periodu počinje izgradnja balon hale u okviru dvorišta škole.

Podela tablet računara

Ovom prilikom tablete i laptop računare dobili su učenici i nastavnici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Stepojevca.

Rukovodstvo Gradske opštine Lazarevac će i u narednim danima obilaziti sve škole na teritoriji opštine Lazarevac i đacima i njihovim nastavnicima donirati tablete i laptop računare.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA