BeogradLazarevacVesti

Topli radijatori u Lazarevcu već tokom sledeće nedelje

Zvanični početak grejne sezone je 15. oktobar. Lazarevčani mogu očekivati tople radijatore već naredne sedmice kaže direktor JP „Toplifikacija“ Vukašin Janjević. Punjenje sistema počelo je polovinom septembra a narednih dana biće pušteno grejanje, iako zvanična grejna sezona počinje 15. oktobra. Po Janjevićevim rečima cena grejanja se neće menjati. Usluge grejanja u Lazarevcu trenutno koristi oko 8000 domaćinstava a priključenje novih biće moguće tek nakon zamene postrojenja u Toplani u Vreocima.

U JP “Toplifikacija“ sve je spremno za početak nove grejne sezone. Ove godine radijatori će umesto 15. oktobra, kada je zvanični početak sezone, biti topli već naredne sedmice. Temperaturna kolebanja jedini su razlog što grejanje nije počelo ranije jer su temperature bile iznad proseka za ovo doba godine.

Sistem je spreman ali nakon šest meseci nakon prekida grejanja logično je da ima kvarova i curenja sistema, kaže Janjević i dodaje da će sve biti saniramo do početka grejanja.

Što se cene grejanja tiče, građani mogu da budu spokojni, jer promene neće biti nakon prošlogodišnjeg minimalnog povećanja.

U prethodnoj građevinskoj sezoni radnici Toplifikacije imali su nekoliko većih investicionih radova u ulicama Svetog Save, Dare Ranđić, Svetog Dimitrija i Đure Jakšića. Mnogo više pažnje biće posvećeno regulaciji sistema, kaže Janjević a time će biti ravnomerno raspoređeno grejanje u svim delovima grada.

Bez promene cena grejanja u Lazarevcu

Trenutni kapaciteti su popunjeni pa će za ovu grejnu sezonu, ali i buduće teško biti novih priključenja na mrežu. U saradnji sa Toplanom u Vreocima radi se na zameni postrojenja kako bi se stvorili uslovi za proširenje mreže.

U toku priprema za grejnu sezonu, mole se građani da provere svoje instalacije i da eventualne kvarove prijave službi u JP „Toplifikacija“ kako bi na vreme sanirali i otklonili kvarove, kaže Janjević.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA