Zbirka pesama naše sugrađanke Milice Marinković ”Na oblacima sna i jave”

“Na oblacima sna i jave” naziv je prve zbirke pesama naše sugrađanke Milice Marinković, čija je promocija održana u biblioteci ”Dimitrije Tucović”. Deo zbirke posvećen je stvaralaštvu njenog pokojnog supruga Živka Marinkovića koji je svoje stihove uglavnom posvetio njihovoj ljubavi. Kroz ovu zbirku i svoje pesme autorka je snove, čežnje i osećanja darovala ljubiteljima poezije, svojim voljenima i budućim pokolenjima. Izdavač knjige je biblioteka ”Dimitrije Tucović” uz podršku sindikalne organizacije ”Kolubara – Površinski kopovi” Baroševac.

Zbirka pesama ”Na oblacima sna i jave” kruna je stvaralaštva Milice Marinković koja je svoje prve stihove napisala još u školskim danima. Pisanjem je izražavala svoje emocije onda kada ih drugačije sem stihovima nije mogla iskazati, i najintimnija osećanja onda kada ih nikome sem pesmama nije mogla poveriti. Tokom prve samostalne promocije, pesnikinja nije krila uzbuđenje.

Deo zbirke zauzimaju i pesme supruga autorke prerano preminulog Živka Marinkovića, koji je većinu svojih pesama posvetio ženi koju je voleo darujući joj tako jedan od najlepših poklona koji voljena osoba može da poželi.

Zbirku je izdala biblioteka ”Dimitrije Tucović” uz podršku sindikalne organizacije ”Kolubara – Površinski kopovi ” Baroševac. Autorka je na moralnoj podršci zahvalila i članovima Književnog kluba”Dimitrije Tucović” i istakla da su njene pesme štampane u četiri njihova zbornika od ponovnog formiranja 2013. godine kao i u zborniku starog kluba sada već davne 1976. godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA