BeogradLazarevacVesti

Transport Glodara 4 ka Polju G

U toku je transport Glodara 4 i rudarske mehanizacije preko industrijske pruge, pruge Beograd – Bar i Ibarske magistrale u Vreocima ka kopu Polje G, zbog čega su ove deonice danas zatvorene za saobraćaj. Bager Glodar 4 je u poslednjih nekoliko meseci remontovan, urađena je kompletna zamena elektro delova, remontovana mašinska oprema, pa se očekuje da ovaj bager u naredna dva dana bude na transporterima Polja G, izjavio je direktor kopova Srđan Alimpijević. Pored Glodara 4 transportuje se i dva odlagača.

Bager Glodar 4 i dva odlagača transportuju se preko industrijske pruge, pruge Beograd – Bar i Ibarske magistrale u Vreocima ka polju G, zbog čega su ove deonice zatvorene za saobraćaj. Glodar 4 je u prethodnih nekoliko meseci remontovan, izjavio je direktor kopova Srđan Alimpijević. Na bageru su zamenjeni elektro delovi i remontovana mašinska oprema. Očekuje se da Glodar 4 za dva dana bude na transporterima Polja G.

Bager „glodar 4“ je tokom prethodnih par meseci kompletno remontovan i očekujemo da će za dva dana biti na transporterima Polja „G“. Кrajnji cilj „glodara 4“ je kop „Tamnava-Zapadno polje“, ali će bager narednih meseci raditi na Polju „G“ zbog otvaranja novih količina uglja i stabilnije i sigurnije proizvodnje sa zapadnih kopova. Кada to budu dozvolili vremenski uslovi, u aprilu ili maju, bager će nastaviti ka krajnjem cilju – rekao je Srđan Alimpijević, direktor Površinskih kopova u RB „Кolubara.

Krajni cilje Glodara 4 je Tamnava zapad, ali će u narednih nekoliko meseci ostati u radu na Polju G zbog rasterećenja jalovinskih masa i otvaranja novih količina uglja radi sigurnije i stabilnije proizvodnje sa zapadnih kopova.

Alimpijević je istakao da su problemi u energetskom sektoru prevaziđeni, a da se proizvodnja električne energije obavlja nesmetano i količine kvalitetnog uglja se transportuju ka termoelektrani bez problema.

Prethodnih dana svedoci smo napada uperenih ka „Elektroprivredi Srbije“, RB „Кolubara“ i samom uglju. Situacija koja jenastala u TENT-u, uspešno je prevaziđena, proizvodnja električne energije se odvija nesmetano i dogovorene količine kvalitetnog uglja idu ka termoelektrani bez ikakvih problema. Isporuka će se iz dana u dan povećavati, prema planiranoj proizvodnji – istakao je Alimpijević.- Iako su pojedinci iz Ministarstva rudarstava i energetike izražavali sumnju u naše podatke čak i nezavisni instituti, koje je angažovalo Ministarstvo, potvrdili su tačnost EPS-ovih informacija o količinama otkrivenog uglja. Prema snimcima, „Кolubara“ ima 7,1 milion tona otkrivenog uglja.

Srđan Alimpijević, direktor kopova
Srđan Alimpijević, direktor kopova

Direktor kopova Srđan Alimpijević kaže da predsednik Srbije Aleksandar Vučić daje punu podršku rudarima i otkopavanju uglja.

Na osnovu snimka koji je napravljen 18. decembra, Rudarski basen Kolubara ima otvorenih 7 miliona i 100 hiljada tona uglja.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA